Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

DUHOVNA OBNOVA ZA DJEVOJKE KOJE RAZMIŠLJAJU O NASLJEDOVANJU KRISTA U REDOVNIČKOM POZIVU

DUHOVNA OBNOVA ZA DJEVOJKEU svom Duhovnom centru Kuća Navještenja, Gromiljak, sestre Služavke Maloga Isusa organiziraju od 16. do 18. studenoga 2018.g. duhovnu obnovu za djevojke koje razmišljaju o nasljedovanju Isusa Krista u redovničkom pozivu. Tema duhovne obnove Mladi, vjera i razlučivanje zvanja bit će temeljena na pripremnom dokumentu XV. Opće redovne skupštine Biskupske sinode posvećene mladima koja se održava u Vatikanu od 3. do 28. listopada ove godine.

Susret započinje u petak u 19 sati, a završava u nedjelju u 15 sati.
Kotizacija sudjelovanja na duhovnoj obnovi je simbolična i iznosi po danu 5,00 KM. Ako netko nije u prilici doprinijeti zajedničkom projektu nije zapreka da ne sudjeluje. Potrebno je samo obavijestiti odgovornu sestru.

Prijava za duhovnu obnovu je od 15. listopada do 8. studenoga 2018. na
e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon: +387 63 246 032 kontakt osoba: s. M. Ana Marija Kesten iili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon: +38763 787 778, kontakt osoba: s. M. Jelena Jovanović

Ako neka djevojka želi provesti vikend u samostanu i izbližega upoznati život sestara Služavki Maloga Isusa može se prijaviti sestrama na njihove kontakt adrese ili telefone. Djevojke koje se nalaze na raskršćima izbora životnog poziva radosno očekujemo i već sada pratimo molitvom. Ne bojte se! Bog vas ljubi i ima svoj plan s vama. Na vama je da u svjetlu vjere otkrijete taj plan. Ovom duhovnom obnovom želimo zajedno s vama promišljati i moliti.

Sestre Služavke Maloga Isusa
Sarajevska provincija
Bjelave 54, SARAJEVO
www.ssmi.hr
facebook: Služavke Maloga Isusa

 Iz pripremnog dokumenta za Sinodu

Mladi, vjera i razlučivanje zvanja

„Ovim novim sinodskim hodom na temu: »Mladi, vjera i razlučivanje zvanja«, Crkva je odlučila propitkivati se o tome kako pratiti mlade na putu prepoznavanja i prihvaćanja poziva na ljubav i život u punini, i ujedno zatražiti od samih mladih da joj pomognu utvrditi najplodonosnije načine naviještanja Radosne vijesti u današnjem vremenu.
Crkva će, preko mladih, moći zamijetiti Gospodinov glas koji odzvanja i danas. Kao nekoć Samuel (usp. 1 Sam 3, 1-21) i Jeremija (usp. Jr 1, 4-10), ima mladih koji znaju zamijetiti one znakove našeg vremena koje Duh Sveti pokazuje. Slušajući njihove težnje možemo nazrijeti svijet sutrašnjice koji nam dolazi ususret i putove kojima je Crkva pozvana ići.
Poziv na ljubav poprima za svakog pojedinca konkretni oblik u svakodnevnom životu kroz niz izborâ, koji uobličuju životni stalež (brak, zaređeno svećeništvo, posvećeni život i drugo), zvanje, vrstu društvenog i političkog angažmana, stil života, upravljanje vremenom i novcem itd. Bilo da su prihvaćeni ili im se pojedinac podlaže, svjesni ili nesvjesni, tim izborima nitko ne može izmaći.
Svrha razlučivanja zvanja je otkriti kako ih pretvoriti, u svjetlu vjere, u korake prema punini radosti na koju smo svi pozvani.“

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE