Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Kakvi su tvoji pohodi?

16.10. 2018 1Blažena Djevica Marija, nakon što je doznala od anđela Gabrijela kako je Elizabete u drugom stanju, odlazi joj u posjet. Ne zna se je li Josip, njen muž, išao s njom. Pretpostavlja se kako je na put krenula s hodočasnicima, pošto je u to vrijeme bilo opasno putovati. Njen pohod je pohod Elizabeti, koja je već pola godine u drugom stanju (u svojoj poodmakloj dobi), u potrebi.

Mi često druge posjećujemo. Uglavnom izbjegavamo posjete onih kojih su u potrebi, kako se ne bi osjetili primoranima biti im na raspolaganju. Blažena Djevica Marija se izlaže riziku. Zauzvrat dobiva jednu od najljepših joj upućenih rečenica: Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo u utrobi. Blažena ti što povjerova da će se ispuniti što ti je rečeno od Gospodina!
Trojedini Bog očekuje tvoj pohod!
Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da nam se u utorak, 16. listopada pridružite u listopadskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18,30 h.
Posebno ćemo moliti za sve ljude u potrebi kao i za one koji ih posjećuju.
Svi su dobrodošli!

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE