Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

U Odžaku predstavljene pastoralne aktivnosti Centra za mlade

Odzak CentarU četvrtak, 13. rujna 2018. godine, u Pastoralnom centru u župi Glavosijeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku, upriličeno je predstavljanje  aktivnosti Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., s ciljem pružanja podrške pastoralnom radu s mladima u Posavini. Sastanku, koji je predvodio ravnatelj Centra za mlade prof.dr. Šimo Maršić, nazočili su župnici i župni vikari iz Derventskog, Brčanskog, Doborskog i Šamačkog dekanata vlč. Jakov Filipović, vlč. Pavao Brajinović, fra Mladen Jozić, vlč. Matija Šimić, fra Bono Kovačević, vlč. Pavo Kopić, fra Jozo Puškarić, fra Mijo Šuman, vlč. Marko Hrskanović te vlč. Marko Zubak, ravnatelj Katoličkog školskog centra Sv. Franjo u Tuzli i s. Anna Alberti.

Na samom početku sastanka, okupljene su pozdravili dekan Doborskog dekanata i župnik u Odžaku vlč. Jakov Filipović i ravnatelj Centra za mlade vlč. Šimo Maršić. Vlč. Šimo je u svom uvodnom obraćanju naglasio da je u proteklom razdoblju otvoren Regionalni ured Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Kornici, kojim su stvoreni preduvjeti za realizaciju pastoralnih aktivnosti Centra za mlade i u Posavini te pozvao nazočne da zajedničkim idejama i sugestijama pronađu najbolje moguće načine za implementaciju istih za dobrobit mladih ovog kraja. U nastavku je nazočne pozdravila i Amanda Đogaš, voditeljica Regionalnog ureda te Jozo Miletić, voditelj poljoprivrednog projekta Iuvenes fructus, koji je ujedno predstavio i postignuća ovog projekta, koji ima za cilj educirati mlade i raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi kako bi ostali u svojoj domovini te koristili vlastite potencijale na ovom tlu.

Kako od listopada 2018. godine, u Pastoralnom centru u Odžaku, Centar za mlade Ivan Pavao II. započinje s realizacijom Formacija animatora u sklopu programa Mladi za mlade i u ovom dijelu Nadbiskupije, o cilju, svrsi i važnosti ovog programa govorila je Valentina Gluvić, projekt koordinatorica, koja je s nazočnima podijelila i vlastito iskustvo animatorskog poslanja i angažmana u pastoralnim aktivnostima. U nastavku je Josip Milanović, projekt koordinator Škole volonterizma govorio o velikoj volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa, koja će se održati u razdoblju od 27. do 30. rujna, a koja će okupiti veliki broj mladih širom Bosne i Hercegovine. Zaokruživši priču o širokom spektru djelovanja mladih unutar Vrhbosanske nadbiskupije, djelatnica Centra za mlade angažirana na projektu Koračajmo zajedno Marija Puljić predstavila je suradnju ovog Centra s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije Dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski u Istočnom Sarajevu i studentima Islamskog fakulteta u Sarajevu, kao i aktivnosti koje pružaju mladima mogućnost da naprave iskorak u susret drugim i drugačijima i djeluju na polju izgradnje mira i suživota u Bosni i Hercegovini. Na koncu je projekt koordinatorica Centra za mlade Gorana Lovrić predstavila ekološki projekt Inside, koji je nastao kao odgovor na encikliku pape Franje Laudato si.

Predstavljanje navedenih aktivnosti pratila je bogata diskusija tijekom koje su nazočni razgovarali o problemu animiranja mladih, razlozima njihove udaljenosti od Crkve, kao i sadržajima koji će biti odgovor na potrebe mladih u Posavini i pomoći im da otkriju novu perspektivu života u okrilju Crkve, što će ujedno biti i poticaj njihovom cjelovitom razvoju – ljudskom i duhovnom. Sastanak je završen zajedničkim ručkom.

M.P.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE