Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Malim koracima skupljajte uspomene, a ne stvari!

Naslovnica PROBA 2 CopyVeć dugi niz godina, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. objavljuje kronologiju aktivnosti u knjižici simboličnog naziva Malim koracima. Tako je i ovaj mjesec izašao novi broj godišnjaka koji se pripremao upravo kako sam naslov kaže – malim koracima.

Kroz cijelu godinu, naši mladi, volonteri, i djelatnici Centra za mlade stvaraju jedan mozaik ideja koje realiziraju i integriraju u programe za zajednicu mladih širom Bosne i Hercegovine. Sama naslovna fotografija Malih koraka uvodi čitatelje u njegov sadržaj – Collect moments not things. Vođen tim geslom, zadovoljstvo zbog uspjeha Centra za mlade i zahvalnost prema svima je iskazao ravnatelj prof. dr. Šimo Maršić istaknuvši kako je potrebno skupljati trenutke u životu jer njih nitko ne može oduzeti, jer oni postaju dio nas i čine onakvi kakvi jesmo. Životni trenuci koje skupljamo daju nam snagu kad je teško, ohrabruju da nastavimo kroz bure i oluje, a skupljamo ih tako da ih punim plućima živimo uvijek dajući cijeloga sebe. Ovim uvodnim riječima se obratio mladima te ih pozvao da se, listajući Male korake, prisjete trenutaka koji su dio i njihovoga života.

To su trenuci duhovnosti, molitve i pjesme, edukacije, radionica i stečenoga znanja, zajedničkog koračanja, nadilaženja predrasuda i rušenja zidova prema onima koje susrećemo svaki dan. Trenuci dječje zabave i sportskih aktivnosti, zajednički susreti u prostorijama Centra za mlade i zajedničke aktivnosti.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovih dana će knjižicu distribuirati u župe diljem Vrhbosanske nadbiskupije. Ovom prigodom vas pozivamo da čim vam se ukaže prilika otvorite knjižicu, pronađete svoj doprinos u njoj i nastavite zajedno s nama skupljati uspomene a ne stvari. Na službenoj stranici Centra za mlade, uskoro ćete imati priliku i pogledati PDF verziju knjižice Malim koracima. 

Posebnu zahvalnost ovim putem želimo iskazati svima koji su na bilo koji način doprinijeli kreiranju Malih koraka, a napose Nataši Mandić, profesorici Katoličkog školskog centra sv. Josip u Sarajevu za lekturu, te Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije za grafičku pripremu knjižice.

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE