Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Tranzicija studenata s invaliditetom od visokog obrazovanja do tržišta rada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

trans2work bannerProjekt Trans2Wor- Tranzicija studenata s invaliditetom od visokog obrazovanja do tržišta rada u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori realizira se u tri partnerske zemlje u razdbolju od 15. listopada 2015. do 14. listopada 2018. pod vodstvom koordinatora projekta Univerziteta Makedonija u Solunu (Grčka).

Projektni konzorcij čine 23 partnera iz Europske Unije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Svrha projekta je unaprijediti kvalitete i relevantnost procesa tranzicije od visokoškolske ustanove do tržišta rada studenata s invaliditetom u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.
Glavni ciljevi su:
a) pripremiti i unaprijediti visokoobrazovne institucije u pogledu pružanja podrške studentima s invaliditetom u procesu tranzicije od visokoškolske ustanove do tržišta rada praćenjem standarda i politika Europske Unije;
b) povezati visoko obrazovanje s radnim okruženjem koje je prilagođeno osobama s invaliditetom;
c) prilagoditi tranzicijske mogućnosti i vještine s praksama i politikama Europske Unije; d) pripremiti poslodavce da bolje razumiju potrebe zaposlenih osoba s invaliditetom u cilju kreiranja i ponude novih radnih mjesta za ove osobe.

Projekt je podijeljen u 6 elemenata: priprema, izrada, plan kvalitete, diseminacija, eksploatacija i održivost, te upravljanje u skladu sa smjernicama poziva. Sve identificirane projektne aktivnosti u okviru tih faza su podijeljene u odgovarajuće radne pakete (Work Packages-WPs).

Special mobility strand (SMS) je projektna aktivnost koja se realizira u trećoj godini projekta. Opći cilj SMS je osnaživanje studenata s invaliditetom u procesu tranzicije s visokoškolske ustanove na tržište rada omogućavajući im stjecanje relevantnog radnog iskustva obavljanjem stručne prakse u zemljama regiona u kojima se projekt realizira.

Dana 14. studenoga 2017. objavljen je poziv studentima s invaliditetom Univerziteta u Sarajevu za mobilnost i obavljanje stručne prakse.
Poziv i informacije dostupne su na linku:
http://trans2work.eu/wp-content/uploads/2017/11/T2W.II-KONKURS.final_.pdf

UNSA team

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE