Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Prilika za promjenu je ovdje i sada - održano predavanje za mlade

Predavanje studentiOd početka nove akademske 2017./18. godine, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Udrugom katoličkih studenata Emaus pokrenuo je ciklus predavanja, koja će se održavati svakog drugog ponedjeljka u mjesecu u prostorijama Centra, a koja imaju za cilj pomoći mladima u njihovom ljudskom i duhovnom rastu. Ovog mjeseca, u ponedjeljak 13. studenog, predavanje za mlade je održao vlč. Mario Bernadić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

Vlč. Mario je studentima progovorio o važnosti kvalitetnog korištenja vremena i prepoznavanja vrijednosti sadašnjeg trenutka, pozvavši se na rečenicu slavnog pjevača J. Lennona: Život je ono što nam se događa dok mi kujemo planove za život.
Nije nimalo čudno što kalkulacije tipa „počinjem učiti od ponedjeljka“ ili „od idućeg mjeseca sam na dijeti“ na kraju i ne donese neke ozbiljnije rezultate. Pravo vrijeme za promjene je ovdje i sada, jer mi aktualno i postojimo samo ovdje i sada. Sutra ćemo tek postojati, a ono jučer je već trajno spremljeno u prošlost. Dakle, dobre promjene počinju isključivo ovdje i sada, i to sa onim sredstvima i sposobnostima koje trenutno imamo na raspolaganju. Sva ostala naša predviđanja i planovi su obično čista fikcija iz domene bajke i znanstvene fantastike! - istaknuo je vlč. Mario, te podsjetio mlade da svatko od njih ima sasvim dovoljno vremena, samo je upitan pristup prema raspoloživom vremenu. Također ih je potaknuo da konkretiziraju svoje snove i ciljeve kako oni ne bi ostali samo nestabilne ideje te da se ne prepuštaju psihologiji odustajanja, odnosno naučenoj bespomoćnosti koja je uglavnom obilježje mentaliteta u kojem odrastaju.

M.P.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE