Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Četvrta međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II.

SLIKA 2Kristov Stol - Misijska Europska Inicijativa sa sjedištem u Zagrebu od 2. do 7. svibnja 2017. organizirati će 4. Međunarodnu biciklijadu prema Banja Luci i to iz sedam smjerova - gradova i marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja je pohodio sveti Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

U biciklijadi pod nazivom Marija Zvijezda - Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II. sudjelovat će više od 50 biciklista iz nekoliko biciklističkih klubova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će biciklirati pod geslom Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja!, a s ciljem obilježavanja: 100. godišnjice fatimskih ukazanja - 1917., 35. godišnjice Papina zahvalnog hodočašća u Fatimu - 1982. i 20. godišnjice Papina pastoralnog posjeta Sarajevu pod geslom "S vama smo"!

Papa Ivan Pavao II., najveći svjetski hodočasnik mira, 12. i 13. travnja 1997. posjetio je Sarajevo, da u ratom uništenu i izmučenu Bosnu i Hercegovinu donese poruku mira i nade. Prigodom svoga susreta sa stanovnicima Sarajeva i BiH papa je uputio poruku nade i mira, te pozvao na suživot i toleranciju u toj multinacionalnoj zajednici. Na temelju krasnih i poticajnih Papinih riječi, željeli bismo da naša biciklijada 4. Marija Zvijezda bude poticaj i drugim lijepim inicijativama prema želji stanovnika Sarajeva – da sv. Ivan Pavao II, posthumno i postkanonizacijski postane počasni građanin Sarajeva! I da tim činom uz 20. obljetnicu njegova pastoralnog pohoda podrške Sarajevu i 100. obljetnicu Fatimskih ukazanja, pred kraj 1. svjetskog rata koji je započeo u Sarajevu, ovakvim inicijativama - baš u Sarajevu – službeno započne i 1. Svjetski Mir“, izjavila je Drina Ćavar, predsjednica Udruge Kristov stol. Grupa biciklista koja za Banja Luku vozi iz smjera Dubrovnika proći će kroz Sarajevo 4. i 5. svibnja 2017. 

SLIKA 1"Pozivamo vas da ih ispratimo iz Sarajeva 5. svibnja 2017. u 9:00 ispred Katedrale “Srca Isusova”, zajedno sa predstavnicima lokalnih vlasti, vjerskih zajednica, drugih udruženja i organizacija, te medija i tako obilježimo 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu. Posvjedočimo i na taj način da Sarajevo nije zaboravilo iskrenog prijatelja Bosne i Hercegovine Papu Ivana Pavla II koji je u Sarajevu blagoslovio sve ljude u Bosni i Hercegovini, pozvavši ih na trajno zalaganje za mir na ovim prostorima…“, rekao je Senad Dorić, sudionik biciklijade iz Sarajeva.

Zainteresirani će moći sudjelovati i u simboličnoj biciklističkoj vožnji sa sudionicima biciklijade od Katedrale "Srca Isusova" do Zemaljskog muzeja BiH. Oni koji nemaju biciklo na raspolaganju će im biti besplatan Nextbike koji će moći iznajmiti ispred Katedrale.
Susret sudionika biciklijade "Marija Zvijezda - Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II" iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, 6. svibnja 2017. predvečer, a domaćin dvodnevnog skupa u Banja Luci bit će dr. Franjo Komarica, banjalučki biskup.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE