Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

PAPA IVAN PAVAO II, ZAŠTITNIK KOJI SE ISTINSKI VOLI I ŠTUJE

papa ivan pavao ii 1Prije točno dvanaest godina otišao je naš papa Ivan Pavao II čije ime s neizmjernom ljubavlju nosimo i štujemo. Otišao je sa ovoga svijeta, al je ostavio neizbrisiv trag i vječni plamen svojih djela koja žive i dan danas. Vjerojatno će uvijek živjeti, jer je papa išao putem ljubavi, a znamo da je ljubav vječna.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ djeluje i postoji zahvaljujući idejama Ivana Pavla II koji je iskreno ulagao u mlade. Njegove riječi naša su misija i vizija, stoga i imamo mnogo ljubavi i uspjeha u poslu, odnosno u pastoralu mladih.

Papa Ivan Pavao II bio je prije svega skroman i dobar čovjek, a pri tom i velikan svoga vremena koji volio ljude i sijao ljubav kud god je koračao. A trudio se doći svugdje. Prešao je milje kilometara šireći ljubav i mir među narodima. Posebno je volio mlade i vjerovao u njih. Jednostavno je i sam osjetio snagu mladosti kroz Svjetski dan mladih koji je blagoslov za mnoge generacije koje su odrastale sudjelujući na takvim susretima. Sjetimo se koliko je samo volio našu Bosnu i Hercegovinu i pozivao na mir. Sarajevo mu je ljubav vratilo spomenikom tik uz Katedralu Srca Isusova na čemu smo posebno zahvalni i sretni. Ljubav uzvraćamo i mi gradeći već godinama dom za mlade. Zato ne čudi što je zdanje koje smo napravili najljepša i jedinstvena zgrada koja s ponosom nosi njegovo ime i koja je na raspolaganju mladima iz cijele zemlje i šire.

Zahvalni Bogu što smo imali prigodu doživjeti Karola Wojtylu, zahvalni na svemu što nas je naučio, što nam je rekao i pokazao, sjećamo ga se s ljubavlju i molimo njegov zagovor.

Djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina.

Ivana Klačar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE