Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Međureligijska radionica u suradnji s Centrom za edukaciju i istraživanje „Nahla“

Nahla 3U nedjelju 26. ožujka u prostorijama Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“ održan je susret mladih različitih vjerskih i etničkih pripadnosti, na kojem je sudjelovalo 26 aktivnih članova Kluba mladih „Tignum“ koji djeluje u okviru Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“, članova projekta „Koračajmo zajedno“, te studenata Fakulteta Islamskih Nauka.

Na početku radionice nazočne mlade pozdravili su Amina Šljivo Bećić u ime Kluba mladih „Tignum“ i koordinatori projekta „Koračajmo zajedno“ Nadežda Mojsilović i Alija Gušić, koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“.

Nakon međusobnog upoznavanja i predstavljanja svih sudionika, uslijedila je podjela u skupine, gdje su se mladi natjecali u znanju o Pravoslavlju, Katoličanstvu i Islamu. Kroz kviz znanja mladi su se upoznali s različitim karakteristikama tri konfesije. Program je obogatila i vježba tijekom koje su se sudionici radionice kroz siluetu druge osobe, mogli poistovijetiti s istom, o tome kako se ta osoba osjeća, što želi uraditi i u čemu najviše uživa. Kroz ovu vježbu koju su igrali u parovima, sudionici su došli do zaključka kako je vrlo često teško uživjeti se u ulogu druge osobe, ali isto tako uvidjeli kako mnogi imaju zajedničke interese i želje. 

Nahla 2Posljednja aktivnost programa radionice bilo je grupni rad, kroz tzv. Interfaith cafe, gdje je svaka skupina dobila temu za razgovor, gdje su trebali slušati s razumijevanjem bez obzira na to da li se slažu ili ne s tuđim stavovima. Neke od tema o kojima su mladi diskutirali su Duhovnost mladih u svakodnevici - kako se očituje, koliko dnevno, kako danas mladi prakticiraju svoju duhovnost, što im je najveći izvor inspiracije i motivacije koju crpe iz vjere. Osim ovoga, mladi su razgovarali i na teme koja uvjerenja opstruiraju mir u svijetu, kako nas naša vjera motivira na društveni angažman?

Po završetku radionice svoja razmišljanja i utiske o ovom susretu podijelilo je nekoliko sudionika, ističući značaj ovakvih susreta i radionica, jer je ovo nešto pozitivno što se događa u našem društvu bez obzira na sve negativnosti u medijima koje svakodnevno možemo čuti. Također su naglasili da naše različitosti ne smiju biti prepreka u druženju među mladima različitih vjeroispovijesti, već da budu nešto će činiti naše bogatstvo.

Nahla 1Nadežda Mojsilović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE