Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Studijsko putovanje stručnim centrima za prevenciju ovisnosti

RIPPO studijsko putovanje mart 2017 10Sudionici RIPPO projekta (Razvoj i profesionalizacija prevencije ovisnosti u BiH), njih 14, proveli su šest dana u razdoblju od 12. do 17. ožujka na studijskom putovanju u Austriji gdje su imali priliku upoznati se s konceptima prevencije ovisnosti koji se tamo primjenjuju.

Posjetom je bilo obuhvaćeno pet stručnih centara za prevenciju ovisnosti: VIVID (Grac), UA Prävention und Suchtkoordination (Klagenfurt), Institut für Suchtprävention (ISP) (Beč), Fachstelle für Suchtprävention NÖ (St. Pölten), Institut Suchtprävention pro mente Oberösterreich (Linc), te krovna organizacija Österreichische ARGE Suchtvorbeugung.
Cilj je bio upoznati djelovanje ovih centara, s posebnim fokusom na umrežavanje, odnos s državnim instancama, te programe, projekte i akcije koje provode.

U svim centrima RIPPO sudionici naišli su na izuzetno srdačnu dobrodošlicu, otvorenost, te stručnjake koji su nesebično podijelili svoje znanje, iskustvo i ideje.
Ova posjeta osvijestila je da su trenutne aktivnosti koje se provode u BiH na polju prevencije aktivnosti, iako nedovoljne, ipak aktualne, znanstveno utemeljene i u skladu s europskim trendovima, ali i otvorila prostor za razvoj sasvim novih aktivnosti i pristupa.

Preuzeto s: www.prevencija.ba

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE