Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Josip Milanović: Pružimo priliku mladima da budu inspiracija jedni drugima

Konferencija Unija za odrzivi razvoj 1U petak, 17. ožujka u prostorijama Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u organizaciji Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini održana je konferencija pod nazivom „Iseljavanje građana iz Bosne i Hercegovine- posljedice ilegalnih odlazaka“ kako bi se skrenula pažnja o rizicima i posljedica sve većeg broja odlaska građana Bosne i Hercegovine u Europske zemlje „trbuhom za kruhom“.

Nakon pozdravnih riječi gđe. Mirhunise Zukić, predsjednice Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini koja je nazočnim predstavila rezultate istraživanja odlaska građana Bosne i Hercegovine u razdoblju od 2013.-2016. godine, naglasivši kako iz Bosne i Hercegovine uglavnom odlaze ljudi koji su godinama živjeli u rizičnim područjima te se odlučili na odlazak.
Nazočnim se predstavio i gosp. Medžid Lipjankić iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH koji je predstavio rad i aktivnosti ministarstva, istaknuvši kako ministarstvo uvelike radi na rješavanju ilegalnih odlazaka građana Bosne i Hercegovine.

Kroz svoje izlaganje gđa. Šejla Ramović u ime Ministarstva sigurnosti BiH istaknula je kako i oni već dugi niz godina kroz svoje aktivnosti i projekte rade na osnaživanju i poticanju građana Bosne i Hercegovine da ostanu u svojoj domovini. U svom obraćanju, gđa. Ramović predstavila je i statističke podatke o broju ilegalnih odlazaka građana BiH u zemlje Europske Unije.

Konferencija Unija za odrzivi razvoj 2Konferenciju u organizaciji Unije za održivi povratak i integracije u BiH, u ime mladih obogatilo je i izlaganje Josipa Milanovića, predstavnika Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ koji je predstavio rad Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ koji kroz svoje projekte i aktivnosti radi na osnaživanju i ohrabrivanju mladih da svojim znanjem, talentom i sposobnostima ulažu u osobni razvoj i razvoj lokalne zajednice. U svom govoru, Milanović je pozvao sve nazočne da kroz svoj angažman neprestano ohrabruju mlade podržavajući njihove inicijative, naglasivši kako je vrijeme da medijski prostor ispunimo pozitivnim pričama o uspješnim mladima iz BiH koje će poslužiti kao inspiracija ostalim.

Konferencija je zaključena diskusijom i predstavljanjem kampanje koju će Unija za održivi razvoj i integracije u Bosni i Hercegovini realizirati sredinom sljedećeg mjeseca u 36 općina u Bosni i Hercegovini, zajedno s mladima, lokalnim zajednicama i nevladinim organizacijama, gdje će raditi na zaustavljanju bh. građana, posebnom mladih za odlazak u treće države. 

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ ovom prilikom zahvaljuje Uniji za održivi razvoj i povratak u Bosni i Hercegovini na pozivu i prilici da svojim pozitivnim primjerima obogati konferenciju. 

Josip Milanović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE