Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Friedensgrund BiH: Susret s Bogom u tišini kao važan dio odrastanja

DSC 0260Kako bi nedjelja trebala biti posvećena predahu od svakodnevnih aktivnosti i susretu s Bogom, u jutranjim satima petog dana ekumenskog kampa Friedensgrund BiH, 02. kolovoza, sudionici su imali priliku sudjelovati na liturgiji u Sabornoj crkvi u Sarajevu te misnom slavlju u katedrali Presvetog Srca Isusova.

DSC 0148Po završetku misnog slavlja, uslijedila je šetnja ulicama Sarajeva te odlazak na Vrelo Bosne.

DSC 0164

Poslijepodnevne sate obilježio je duhovni program pod vodstvom vlč. Damjana Solde, u dvorištu župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu. U uvodom izlaganju, vlč. Damjan je govorio o važnosti tišine i osobnog susreta s Bogom koji često progovara poput tihog povjetarca.

DSC 0298Kroz vrijeme koje je je slijedilo, sudionici su imali priliku pronaći mjesto za sebe – u tišini te svoja razmišljanja, strahove i molitve pretočiti na papir. Središnji događaj ovog dijela programa bila je molitva u duhu Taize-a prilikom koje su papiri stavljeni u oganj kako bi se na simboličan način molitve vinule ka Bogu. Večer je okrunjena zabavnim kvizom znanja, kada su sudionici pokazali koliko toga su naučili tijekom radionica na kampu, ali i prilikom posjeta vjerskim objektima.

DSC 0173

DSC 0157

DSC 0307

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE