Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Započeo Drugi interetnički kamp za mlade

Gradimo mostove prvidan2020 3

U ponedjeljak 06. srpnja, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, započeo je Drugi interetnički kamp, po geslom Gradimo mostove, u okviru projekta Koračajmo zajedno. Cilj kampa je potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti da otkrivaju potencijale vlastite zemlje kroz međusobno upoznavanje te upoznavanje prirodnog i kulturnog bogatstva Bosne i Hercegovine, kako bi zajedno bili nositelji promjena te doprinijeli izgradnji kulture mira i suživota.

Kamp je okupio srednjoškolace cijele Bosne i Hercegovinine: iz Banja Luke, Novog Travnika, Travnika, Viteza, Zenice, Orašja, Živinica te Sarajeva i Istočnog Sarajeva, koji će u sljedećih pet dana imati priliku upoznavati se međusobno uz raznolik program.
Na samom početku programa, sve prisutne je pozdravila koordinatorica projekta Koračajmo zajedno u ime Katoličke crkve Marija Puljić, koja je predstavila program i voditelje kampa. Nakon čega je dobrodošlicu mladims uputio ravnatelj Centra za mlade Ivan Pavao II., vlč. dr. Šimo Maršić, koji je pozvao mlade da uistinu budu graditelji mostova u ovoj zemlji te im poželio ugodan boravak u Centru za mlade.

Gradimo mostove prvidan2020 5
U nastavku su sudionici imali priliku saznati više o projektima koje realizira Centar za mlade, te zajedno proći kroz igre upoznavanje.
Podijeljeni u dvije skupine, pod vodstvom koordinatorica projekta, nastavak večeri su iskoristili kako bi se zajedno osvrnuli na proteklo razdoblje, koje je uglavnom obilježila online nastava, uskraćeno druženje s vršnjacima i boravak kod kuće. Tijekom ove radionice, sudionici su uočili mnoge sličnosti u vlastitim raspoloženjima, očekivanjima i strahovima koji su ih pratili te se složili da je proteklo vrijeme krize bilo prilika da se vrate temeljnim vrijednostima i shvate da se cijelo čovječanstvo, bez obzira na podjele koje postoje, našlo pred istim izazovom – COVID 19.
Nadamo se da će šestodnevni kamp, uz mjere opreza, biti osvježenje mladima u vremenu u kojem se nalaze te da će uvidjeti vlastitu snagu i potencijale u izgradnji suživota, kako bi mogli biti nositelji promjena u Bosni i Hercegovini.

Gradimo mostove prvidan2020 1

M.P.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE