Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana IV. redovita sjednica drugog saziva Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije

Sjednica Vijeca za mladeU petak, 10. ožujka u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ održana je IV. redovita sjednica Drugog saziva Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije. Na samom početku sjednice sve nazočne Vijećnike pozdravio je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit Vrhbosanski poželjevši dobrodošlicu novim članovima Vijeća.

U uvodnom govoru kardinal Vinko Puljić izrazio je veliku zahvalnost svima koji su do sada na bilo koji način surađivali ili pokazali spremnost za suradnju s Centrom za mlade „Ivan Pavao II.“ na promociji aktivizma mladih, naglasivši kako će se taj rad i suradnja nastaviti i u ovoj godini katoličkog laikata.

Prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ također je zahvalio svakome pojedinačno na doprinosu za što uspješniji rad i rast mladih Vrhbosanske nadbiskupije, ponovno naglašavajući kako je Centar za mlade mjesto susreta i kako treba biti dom kako za članove Vijeća tako i za Udruge, pokrete, organizacije, institucije koje predstavljaju u Vijeću.

Kardinal i Simo

Na IV. redovitoj sjednici Drugog saziva Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije nakon imenovanja i predstavljanja novih Vijećnika, razgovaralo se o aktivnostima koje će se realizirati u narednom razdoblju: treći po redu festival duhovne glazbe Marijafest BiH, dekanatski susret krizmanika, dekanatski križni put, Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini.

Predstavljeni su i termini ljetnih kampove u organizaciji NCM-a „Ivan Pavao II.“, edukacija o pisanju projekata i natječaj za potporu projekata (ne)formalnih skupina mladih Vrhbosanske nadbiskupije, te program internacionalne razmijene volontera.

Osim predstavljenih aktivnosti, nazočnima je predstavljena i korizmena humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za obitelj Marjanović iz Istočnog Sarajeva. Bolesna majka nakon pet operacija tumora, trenutačno je na kemoterapiji, dok otac boluje od šizofrenije i pati od depresije. Sinovi zbog ozbiljnih mentalnih poteškoća pohađaju specijalu školu Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece u Mjedenici gdje zbog financijske i obiteljske situacije rijetko odlaze kući tijekom vikenda.

Članovi Vijeća za mlade pozvani su da tijekom boravka u Centru za mlade „Ivan Pavao II.“ skromnim novčanim prilogom i molitvom podrže ovu akciju te u svojim župnim zajednicama organiziraju akciju prikupljanja pomoći za obitelj Marjanović ili neku drugu obitelj iz svoje župne zajednice.

Sjednica je okončana izrazima zahvalnosti na dosadašnjem radu i zalaganju, te uzdanjem u odlučnu i još plodniju suradnju u budućnosti, potaknutu ohrabrenjem ostvarenim uspjesima nakon čega je uslijedila sv. misa kao uvod u zajedničku duhovnu obnovu.

 Josip Milanović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE