Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

PORUKA ZA 49. DAN MLADIH VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

Kardinal PorukaZa 35. svjetski dan mladih (5.travnja) papa Franjo je uputio poruku s rečenicom iz sv. Pisma: "Mladeži, kažem ti, ustani" (usp. Lk 7.14)

Pridružujem se Papi s tom porukom pozivajući naše mlade u Vrhbosanskoj nadbiskupiji da probude oduševljenje za život, spremnost graditi ovo vrijeme, svjedočiti vrijednosti za koje se opredjeljuju.

Ne dajmo se zaslijepiti i zarobiti

Živimo u vremenu kada nam sadašnje javno mnijenje ne da misliti, nego nam uporno nameću vrijednosti koje urušavaju kršćansku antropologiju, kradu nadu, peru pamet da izgubimo svijest svoga kršćanskog i nacionalnog identiteta. Ta zaglušujuća buka koji put kao da unosi strah, i zasljepljuje pogled u budućnost. Ovaj svijet nudi razne ponude koje zarobljuju i čine osobu ovisnom. Valja nam ustati i osloboditi se i naučiti sve promatrati , ali svojom glavom prosuđivati kriterijima vjere i morala. Zato nam je potrebno izgrađivati osobnu vjeru, koja će nam biti svjetlo, ali i snaga da znamo ustati i snagom vjere u budućnost hoditi.

Čovjek je stvoren iz ljubavi za ljubav

U svakom čovjeku je istinska težnja otkriti tajnu ljubavi koja ispunja ljudsko srce. Zato snagom vjere i molitvom otkrivamo da smo voljena bića, jer nas je Bog iz ljubavi i za ljubav stvorio. Ako svjetlom vjere otkrijemo da smo voljena bića, to nam Isusova muka, smrt i uskrsnuće otkriva, onda se u nama budi snaga koja nas može podići iz svakog grijeha iz svakog mrtvila, iz svakog beznađa. Ovakvi susreti u nadbiskupiji koji se godišnje događaju posebno daju polet da se dignemo iz svakog mrtvila i radujemo se životu. Ove godine naše okupljanje u svetištu je jako ograničeno, jer još vladaju propisi borbe protiv zaraze COVID-19, zato se možemo po svojim župskim zajednicama i društvenim mrežama naći i ohrabriti jedni druge da poslušano papin poziv: „mladeži, kažem ti, ustani“.

Ustani iz svojeg malog svijeta i otvori srce za božanske širine

Upoznati Krista i prihvatiti ga u svoj život, nužno nas upućuje na bližnje s kojima živimo i za koje živimo. Kaže papa: moraš postati svjestan svoje pozitivne energije.
Papa kaže da se „mrtva“ osoba se zatvara u sebe, pokida odnose s drugima, ostaje površna, sklona laži i dvolična. Kad nas Isus vraća život, vraća nas drugima. Valja se istinski ohrabriti mijenjati svijet.

Vrati ga majci – uskrslog mladića

Naš Dan mladih u vrhbosanskoj nadbiskupiji doživljavamo kao jedno uskrsnuće i Isus nas vraća svojoj Majci da hrabro zakoračimo u sutrašnjicu ne bojeći se križa, nego puni pouzdanja idemo naprijed. Uzimamo sudbinu u svoje ruke te iz vjere s Isusom gradimo sutrašnjicu pod okriljem i zaštitom naše Nebeske Majke. Želeći Vam radostan i u izobilju milosti Dan mladih srdačno vas pozdravljam i zazivam na vas obilje Božjeg blagoslova!

Vinko kardinal Puljić, nadbiskup

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE