Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Online medijski susret s Framom Zenica

frama ze radionicaU radionici, koju su vodili djelatnici Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije Davor Krajinović i Josipa Prskalo, sudjelovalo je pet članova Frame Zenica: njezina predsjednica Lorena Misilo, Renato Jonjić, Helena Vujica, Edi Ćefo i Maja Pandža.

Budući da se, uslijed pandemije koronavirusa, nastava i dalje odvija online putem te se ne preporučuju okupljanja, provedba uobičajenih radionica u sklopu ovog projekta nije bila moguća, te je stoga ona realizirana online.
Voditelji radionice najprije su kratko predstavili projekt i sadržaj radionice koja je bila podijeljena u dva dijela. Započelo se s prvom temom o medijskoj pismenosti, onomu što ona predstavlja za mlade kada se spomene taj pojam i onomu što ona u svojoj najširoj definiciji i jest. Potom se razgovor nastavio o dvije česte stvarnosti koje se danas sreću kroz medije, a to su fake news i clickbait. Nakon zajedničkog otkrivanja njihova značenje, konkretnih primjera i pitanja vezanih uz ove pojmove prešlo se na razgovor o fotografiji.

Tu je naglasak stavljen na novinsku fotografiju, te se čulo mišljenje framaša i o njihovu poimanju iste, i naravno o njezinim bitnim značajkama. Također, spomenuti su i neki trikovi za zanimljive fotografije koji mogu biti dobra ideja kako prikratiti vrijeme kod kuće. Predstavljena je i rubrika Foto dana portala Nedjelja.ba. Sudionici su imali priliku i za postavljanje pitanja, a djelatnici MCVN-a su ih rado pozvali da s njima podijele svoje fotografije i priče iz njihove okolice za koje smatraju da se trebaju vidjeti i čuti.

Spomenimo kako projekt Škola volonterizma, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., provodi u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije već treću godinu za redom, te kako je vrhunac ove projektne godine velika volonterska akcija 72 sata bez kompromisa u rujnu, kojoj će prethoditi pripremni susret svih mladih koju su sudjelovali na radionicama.

Josipa Prskalo, Katolički tjednik 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE