Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Online medijska radionica

radionicaU sklopu projekta Škola volonterizma, u utorak 19. svibnja za učenice Srednje škole „Prozor“ održana je online medijska radionica.

Radionici se, uz šest učenica gimnazije i ekonomske škole: Emiru Muminović, Luciju Šarčević, Zoricu Nikolić, Moniku Džidžić, Mateu Beljo i Katarinu Bošnjak, priključio i njihov profesor Zoran Stojanović, s kojim projektni tim Škole volonterizma uspješno surađuje već treću godinu za redom, a vodili su je djelatnici Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije Davor Krajinović i Josipa Prskalo.

Budući da se, uslijed pandemije koronavirusa, nastava i dalje odvija online putem, provedba uobičajenih radionica u sklopu ovog projekta nije bila moguća, te je stoga ona realizirana online.
Nakon kratkog predstavljanja projekta i programa same radionice koja se ogledala u razgovoru, započelo se s prvom temom o medijskoj pismenosti, onomu što ona predstavlja za mlade kada se spomene taj pojam i onomu što ona u svojoj najširoj definiciji i jest. Potom se razgovor nastavio o dvije česte stvarnosti koje se danas sreću kroz medije, a to su fake news i clickbait. Poslije zajedničkog odgonetavanja njihova značenje, konkretnih primjera i pitanja vezanih uz ove pojmove prešlo se na razgovor o fotografiji.

Tu se naglasak stavio na novinsku fotografiju te se čulo mišljenje učenica i o njihovu poimanju iste, te naravno o njezinim bitnim značajkama. Također, predstavljeni su neki trikovi za zanimljive fotografije koji mogu biti dobra ideja kako prikratiti vrijeme kod kuće. Predstavljena je i rubrika Foto dana portala Nedjelja.ba, te je ovom prilikom upućena posebna zahvala prof. Zoranu koji za ovu rubriku često šalje fotografije prirodnih ljepota BiH, poglavito ramskog kraja.
Učenice su imale priliku i za postavljanje pitanja, te se obratio i prof. Stojanović, a djelatnici MCVN-a su sudionice radionice pozvali da rado s njima podijele svoje fotografije i priče iz njihove okolice za koje smatraju da se trebaju vidjeti i čuti.

Spomenimo kako projekt Škola volonterizma, Nadbiskupijski centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., provodi u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije već treću godinu za redom, te kako je vrhunac ove projektne godine velika volonterska akcija 72 sata bez kompromisa u rujnu, kojoj će prethoditi pripremni susret svih mladih koju su sudjelovali na radionicama.

Josipa Prskalo, Katolički tjednik

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE