Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Anđela: Bog nam nikada ne daje više od onoga što ne možemo izdržati

72969141 2972615536101229 5754386518777004032 oU razdoblju u kojem se trenutno nalazi ne samo Bosna i Hercegovina, nego cijeli svijet, mladi se trude na što kvalitetniji i bogatiji način ispuniti svoje slobodno vrijeme. Osim kvalitetnog korištenja slobodnog vremena, veliki je dio onih koji svojim riječima ohrabruju jedni druge, u nadi da ćemo što prije iz ove situacije svih izaći kao pobjednici, vraćajući se svojim svakodnevnim aktivnostima. Jedna od mladih osoba koja svojim riječima ohrabruje svoje vršnjake je i Anđela Paleksić, dugogodišnja volonterka i vršnjačka edukatorica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., te prošlogodišnja Miss Bosne i Hercegovine. 

Anđelinu ohrabrujuću poruku prenosimo u cijelosti. 

Došlo je neko sumorno doba. Virus vazduhom lebdi, ulice su puste i prazne. Sve je nekako drugačije, a možda je odavno trebalo biti tako...
Trebalo je odavno da se malo smirimo, da ostanemo bliži jedni sa drugima i sa samim sobom, samo nije nas baš zlo moralo natjerati na to. Svako od nas sada sjedi kući, uči, čita, razmišlja, komunicira, a najvažnije od svega spoznao je da voli, jer ljubav je najjača. Čitam nedavno, knjige koje su do juče kupile prašinu i upijale vlagu na policama od silnog stajanja, danas su dobile novi dom i novu njegu.

Počeli smo shvaćati koliko nam je bogat rječnik, jer napokon više komuniciramo. Shvatili smo da samo ljubav može da nas održi na zemlji. Ljubav prema drugome, prema sebi, ljubav prema Gospodu. Zašto je trebalo ovo zlo da nas podsjeti na sve to? Sigurna sam da smo vi željeli da malo usporimo, ali kao i obično "nismo imali vremena". Ali gle, kako sada imamo vremena baš za sve.

Svjesna situacije koja mjesecima već hara svijetom, odlučila sam da napišem ovu poruku, kao vid ohrabrenja. Jeste teško, i jeste mukotrpno, ali izdržaćemo. Znam da hoćemo. Znate, Bog nam nikada ne daje više od onoga što ne možemo izdržati. Zato, ljubimo, volimo i molimo se.

U molitvama smo, iako svi u svojim kućama, opet svi jedni sa drugima, tražimo milost od Svevišnjeg. Biće bolje, sigurno hoće. Za nekoliko dana, sutra, a možda već i danas, od nas zavisi. Ostanimo u kući, da bi se agonija sto prije završila.

Anđela Palekšić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE