Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Isus osuđen...

nhRazlog krivih osuda i odluka nikada nije izvan nas, nego je uvijek u našem srcu gdje se vodi glavna bitka između tišine i buke.

Kad su Isusa nepravedno sudili i osudili, on je šutio. Ta tišina na njegovim usnama nije bila izraz nemoći nego snage; snage koja dolazi iz nutarnje sigurnosti i duševna mira. Osuda je bila jako bučno popraćena vikom i galamom: Raspni ga! (Mk 15,13) Ne možemo a da ne postavimo pitanje gdje su bili svi oni ljudi, na stotine i tisuće onih koje je Isus ozdravio, utješio, nahranio? Gdje su sada da kažu samo jednu riječ u njegovu obranu? Na prvi pogled čini se da ih nije bilo nigdje, da ih je jednostavno nestalo, kao da ne postoje. Međutim, oni su bili prisutni i sigurno su izgovarali riječi obrane, ali se nisu čuli. Bili su šutljiva većina. Oni drugi bili su bučniji i glasniji sa svojim: Raspni ga, raspni! Međutim, glas Božji uvijek je tiši. Voli tišinu. Iako se čini kako je glas buke puno jači i da sigurno pobjeđuje, ipak na kraju pobijedi glas tišine. Jer u njoj Gospodin voli stanovati. (...)

Gospodine, samo me ti možeš osloboditi straha koji stvara buku i galamu u meni. Znam da mi se vala jako potruditi da dođem do tišine u srcu gdje ti vladaš i ljubiš. Oslobodi me od bučnih glasova moje pohlepe da ne donosi ona odluke u mom životu, nego ljubav u kojoj ti prebivaš. Tvoja šutnja pred sucima i Očeva šutnja na Golgoti tako je rječita i tako teška. Šutio si na svome suđenju, ali moje srce zna i vjeruje da Tvoje milosrđe neće šutjeti na mome konačnom sudu pred Tobom. Moje srce sluti da je Tvoje milosrđe veće od svake moje krivice.

Fra Stanko Mabić, Na križnome putu s Franjom Asiškim

Priredila: s. Izabela Marija Đaković

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE