Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Blagost i poniznost u svemu

PoniznostNačin na koji ćemo naučiti od Gospodina kako biti krotki i ponizni – jest da budemo blagi prema drugima. Ljubazno pristupajte jedni drugima. Mi trebamo tu ljubaznost jer smo ljudska bića. Ako se naučimo blagosti i poniznosti, sve će drugo doći. „Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio.“ (Usp. Iv 13,34). Kako je Isus ljubio druge? Kako je davao? Kako ćemo mi ljubiti davanjem? Najbolji način da bismo zahvalili Bogu jest obećati: naučit ću biti blag. Tada će Bog reći: „Ovo je moj ljubljeni“.
(Majka Terezija, Gdje je ljubav ondje je i Bog, Verbum 2010.)

U vremenu zahvaćenom Korona virusom, na internetu možemo pronaći, pogledati i poslušati šaljive linkove na račun virusa. Jedan od smješnih statusa glasi: "Molim pljesak za mene i moju obitelj što se nismo međusobno posvađali u ova 72 sata izolacije".

Ovo prvo promišljanje svete Majke Terezije govori o Isusovoj ljubavi, blagosti i poniznosti. To su kreposti koje su nam potrebne kako se ne bismo u roku 72 sata posvađali sa svojim ukućanima dok poštujemo odredbu #ostanidoma.

Nije teško ostati doma, to je prilika isprike, oprosta, iskrenog razgovora, smijeha i molitve sa svojim najbližima. Iskoristimo to vrijeme kvalitetno. Ali, trudeći se biti blag, prihvatiti kritiku, a mirno podnijeti neki konflikt.

Pozivamo nas na izazov dana –ostanite blagi sa svojim ukućanima. I, čuvajte se.

Priredila: Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE