IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Učenici srednje škole "Novi Travnik" razgovarali o slobodnom vremenu

KLIK 2 informacije Copy

U subotu, 25. veljače, vršnjački edukatori Karolina Lukić i Antonio Topalović, u sklopu projekta Klik za zdravlje, posjetili su Srednju školu Novi Travnik te zajedno s učenicima razgovarali o slobodnom vremenu, koja je ujedno i tema prve radionice pomenutog projekta.

Učenicima su na samom početku predstavili rad i djelovanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ te ih upoznali s projektom prevencije ovisnosti kod mladih - Klik za zdravlje, koji se već duži niz godina provodi u školama u Bosni i Hercegovini. Edukatori su kroz interaktivnu radionicu mladima približili tehnike upravljanja vremenom te važnostima organizacije kao preduvjeta odgovornog upravljanja vlastitim aktivnostima.

Pravilno iskorišteno vrijeme oblikuje osobnost pojedinca te mu pomaže da ispuni potencijale koje posjeduje, dok s druge strane, vrijeme dosade i besposličarenja mladima daje prostora za razne ovisnosti i negativno utječe na njih, njihovu obitelj te prijatelje. Drugi dio radionice bio je posvećen slobodnom vremenu kao sociološko-pedagoškom fenomenu kod mladih, važnostima njegovog pravilnog iskorištavanja te mogućnostima u lokalnoj zajednici s kojima se mladi svakodnevno suočavaju. Sudionici su izrazili oduševljenje ovakvim vidom radionica te je sam susret završen izmjenom iskustava i razgovorom o sadržaju koji su imali prilike čuti tijekom radionice.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE