IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

SHKM: Navještenje - Marijino DA

ginger girl snow globe portraitAutor treće kateheze Mate Cikoja kroz ishode kateheze na temelju dvaju evanđeoskih tekstova (Lk 1,26-38 i Lk 1,8-20) nastoji sudionike potaknuti da uoče i navedu razliku Marijina i Zaharijina stava prema Božjemu pozivu, te predoče Božje djelovanje u svojemu životu i prepoznaju u pojedinim događajima iz svoje prošlosti Božji poziv i djelovanje.

Biblijski tektovi koji prikazuju dva različita poziva, ujedno nas pozivaju na promišljanje o vlastitom poslanju i Božjoj volji u velikim životnim odlukama i situacijama. Postupnim ulaskom u otajstvo Božje riječi otkrivamo metodološki put molitve kao iskrenog razgovora s Prijateljem.
U trenucima tišine, naših upita i Božjih odgovora, shvaćamo da naši životi ponekad moraju biti protrešeni kao snježne kugle, kako bi nakon Božjeg zahvata u naš život, svaka pahuljica svakodnevice pala na svoje mjesto. Točno ondje gdje treba biti, iako se to nama ponekad i ne sviđalo.
Poziv upućen Blaženoj Djevici Mariji, najvećoj influencerici u povijesti čovječanstva, najbolje sažima svaki veliki životni poziv koji iziskuje iskorak iz naše zone komfora, ali i posvemašnje pouzdanje da Bog onima koji ga ljube sve okreće na dobro (usp. Rim 8,28).
Svjestan toga, papa Franjo nas ohrabruje i piše: „Slijediti Krista ostati s njime zahtijeva „izlaženje“: iz samih sebe, iz načina življenja vjere koja umara i plod je navike, iz napasti da se zatvorimo u vlastite sheme koje na kraju vode zatvaranju prostora Božjem stvaralačkom djelu“.

P.S. – I ovaj put ostavljamo linkove koje će ti biti smjernice do iduće postaje, a do nje ćeš moći jedino ako odgovoriš na Božji poziv i upustiš se u avanturu da Ga slijediš. 😊

Sadržaj kateheze možete pronaći:
https://www.pastoralmladih.hr/sites/default/files/dokumenti/03%20Navjestenje%20-%20Marijino%20DA%21_0.pdf 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Ožujak 2020
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE