IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Valentinovo - mučeništvom proslavljena ljubav

DSC 0016 KopirajU petak, 14. veljače 2020., studenti Udruge katoličkih studenata Emaus organizirali su proslavu Valentinova u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Susret je započeo euharistijskim slavljem u kapelici Centra za mlade  koju je predvodio vlč. Damjan Soldo, duhovni asistent Udruge. Vlč. Damjan, osvrnuvši se na život i mučeništvo sv. Valentina, istaknuo je da konkretnost oživljuje ljubav. U protivnom, ona ostaje samo riječ, mrtvo slovo na papiru.


DSC 0065 KopirajNakon euharistijskog slavlja, 30-ak studenata je nastavilo susret u druženju i razgovoru. Tom prigodom organizirano je natjecanje, prilikom kojega su se studenti, kroz timski rad, igru i smijeh, zabavili, ali i bolje upoznali.
Ljubav je pokretačka snaga svih naših želja, misli i djela. Stoga je trebamo slaviti svaki dan – radosno, vjerodostojno i konkretno, prema Bogu i bližnjemu. Vrijeme uistinu brzo prolazi. Stoga nam valja živjeti sadašnji trenutak punim plućima, darujući se bližnjima, kako bismo zajedno rasli u duhu i ljudskosti. Neka nas na to podsjeća i misao svetog Augustina: U mjeri u kojoj ljubav u tebi raste, raste i tvoja ljepota, jer ljubav je ljepota duše.
Bog nas je stvorio iz ljubavi, zbog toga ljubite nesebično, kročite radosno kroz život i rastite za nebo.

Studenti UKS Emaus

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Ožujak 2020
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE