Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

POSJET PREDSTAVNICA AMERIČKE AMBASADE

Posjet Americke ambasade

U utorak, 21. veljače 2017., u posjetu NCM „Ivan Pavao II.“ bile su gđa. Rahela Džidić i gđa. Samra Alibegić, predstavnice Američke ambasade u Sarajevu. Razlog posjeta bio je uvid u aktivnosti međureligijskog i interetničkog projekta „Koračajmo zajedno“, koji je Američka ambasada financijski podržala kroz program grantova koji su usmjereni na interetničku suradnju.

Sastanku s predstavnicama nazočili su ravnatelj NCM „Ivan Pavao II.“ prof. dr. Šimo Maršić, zamjenica ravnatelja Renata Vrdoljak, te koordinatori projekta „Koračajmo zajedno“ Nadežda Mojsilović, Alija Gušić i Marija Puljić. Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima koje će biti realizirane u razdoblju koje slijedi.

Ravnatelj Maršić je istaknuo da je kroz projekt „Koračajmo zajedno“ stvoren tim mladih, u kojima su predstavnici triju većinskih vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini, te koji zajedničkim radom predstavljaju model suživota drugim mladim ljudima. Također je istaknuo da je ovaj projekt rastao vremenom, od početne ideje o zajedničkoj suradnji mladih katolika i pravoslavaca do uključivanja mladih iz Islamske zajednice, te da sigurnost i održivost projekta počiva na podršci poglavara triju vjerskih zajednica. Koordinatori projekta su također podijelili svoja iskustva dosadašnjeg rada s timom vršnjačkih edukatora.

Na koncu sastanka, svi nazočni su se složili da treba nastaviti raditi na unapređenju projekta kroz proširivanje aktivnosti na osnovu prethodno dobivenih rezultata, te razvijanje svijesti kod mladih da ih upoznavanje s drugima ne umanjuje u vlastitom identitetu, nego, naprotiv, obogaćuje.

Marija Puljić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE