Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Sve je spremno za novi ciklus radionica Klik za zdravlje

klik 1Budući da je mladima važno da budu prihvaćeni u društvu, često se događa da pod pritiskom vršnjaka čine neke stvari koje možda i ne žele. Uzimanjem sredstava ovisnosti stvara se osjećaj socijalne pripadnosti i zajedništva, dok socijalne vještine i popularnost koja se postiže društveno prihvaljitivim ponašanjima gube na važnosti.

Upravo zbog toga, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i u 2020. godini nastavlja s projektom Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje za učenike osnovnih i srednjih škola ali i njihove roditelje. Projekt ima za cilj upoznati mlade i njihove roditelje o problemima i opasnostima kojima su svakodnevno izloženi, ali i načinima kako prevenirati iste.

U akademskoj 2019./2020. godini započinje novi ciklus radionica u deset osnovnih i srednjih škola na području cijele Bosne i Hercegovine koji će voditi vršnjački edukatori u suradnji s koordinatorom projekta Josipom Milanovićem.
Nakon radionica na kojima će se obrađivati teme ovisnosti uopće, nargile, vršnjačkog nasilja, zanemarivanja djece, projekt završava petodnevnim Offline kampom na kojem će sudjelovati 50 najaktivnijih sudionika radionice. Cilj kampa je kroz molitvu, igru te direktni socijalni kontakt s vršnjacima, mladima pružiti vrijeme ispunjeno smijehom, zabavom i druženjem bez interneta.

Podsjećamo, projekt je nastao nakon velikog istraživanja o potrebama i problemima s kojima se mladi susreću, a koje je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. proveo na uzorku od 3 752 osobe. Više od 90% ispitanika naglasilo je da imaju problem s nedovoljno kvalitetnom raspodjelom slobodnog vremena zbog čega se najčešće javlja ovisnost o internetu.
Ako želite da se projekt realizira i u vašoj školi, župi, javite se putem telefona: +387 33 766 225 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Kontakt osoba: Josip Milanović

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE