Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Započeo novi ciklus volonterskih i medijskih radionica za mlade

KSC Sarajevo 3Učenici osnovne škole Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Sarajevu, 5. veljače sudjelovali su u medijskoj radionici u sklopu projekta „Škola volonterizma“.

KSC Sarajevo 4Projekt Škola volonterizma provodi Nadbiskupijski centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije pri kojem djeluje Katolički tjednik i portal nedjelja.ba.
Tako su djelatnici MCVN-a Miroslav Gracić i Josipa Prskalo zajedno s osnovnoškolcima – članovima novinarske sekcije, koju vodi nastavnica hrvatskog jezika Ivana Mostarac i fotografske sekcije koju vodi vjeroučiteljica Mandalena Trgovčević, prošli kroz osnove pisanja vijesti i nastanka fotografija.

KSC Sarajevo 2Radionica je započela međusobnim upoznavanjem i predstavljanjem projekta, te popunjavanjem anketa i upitnika, a potom, nakon što su podijeljeni u skupine, uslijedila je igra Potraga za definicijom koja je bila svojevrsni uvod u dio Vijest – osnova svega. Tako su učenici kroz prezentaciju s konkretnim primjerima i uputama imali mogućnost čuti nešto više o pisanju vijesti kako bi obogatili i olakšali rad novinarske sekcije. Potom je svaka grupa trebala napisati vijest, s elementima o kojima su slušali, te je uslijedilo zajedničko čitanje i komentiranje istih.

U drugom dijelu, posvećenom fotografiji Miroslav je učenike kroz razne primjere fotografija vodio kroz brojna pravila o nastanku istih. Zatim su članovi sekcija imali zadatak fotografirati nešto po izboru te s djelatnikom MCVN-a prokomentirati odabrane fotografije kako bi im se ukazalo na što trebaju obratiti pozornost ubuduće.
KSC Sarajevo 5Po završetku djelatnici MCVN-a zahvaliti su nastavnicama i učenicima na interesu za realiziranje jedne ovakve radionice, te pozvali na daljnju suradnju kroz aktivnosti projekta Škola volonterizma.

KT

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE