IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mali putokazi u život: Mali princ s djecom iz Bjelava

bjelave predstava„Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno, očima je nevidljivo.“

U subotu, 18.01.2020. godine, u prostorijama Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, održana je prva proba čitača povodom pripremanja dječje predstave u okviru projekta Mali putokazi u život - PUŽ. Riječ je o dječjoj predstavi Mali princ, koja je rađena prema dramatizaciji istoimenog romana. U predstavi će igrati djeca iz Doma Bjelave, točnije njih desetero. Mnogi od njih već su se okušali u glumi i izvedbi u prethodnim teatarskim radionicama, koje je organizirao Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Iako je riječ o dječjem romanu, životna priča Malog princa, podjednako kao i ideja romana, podsjeća nas na male, a u svojoj velični ogromne, životne mudrosti koje svakodnevno zaboravljamo zbog brzog tempa života. Mali princ nas, između ostalog, podsjeća da su najvažnije stvari u životu one koje se ne mogu kupiti novcem, da od svakoga treba tražiti samo ono što on može dati, da je mnogo teže suditi sebi nego drugima, da čovjek može biti usamljen i među ljudima, te na mnoge druge stvari koje smo navikli uzimati zdravo za gotovo. Upravo je zbog toga važno i potrebno danas postavljati Malog princa na scenu.

Djeca su već od ranije upoznata sa romanom, te se raduju samom procesu i izvedbama koje će uslijediti.
Kordinatorica projekta je Gorana Lovrić, a dramatizaciju romana radila je Ismira Mašić, studentica II. godine dramaturgije na Akademiji Scenskih umjetnosti u Sarajevu. U realizaciji predstave sudjeluju i Giulia Salsi i Francesca Benenati, volonterke Caritasa Italiana.

Ismira Mašić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE