IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Prvi susret studenata UKS Emaus nakon božićnih blagdana

UKS Emaus Obavijest za susrete page 001U ponedjeljak, 6. siječnja 2020., članovi Udruge katoličkih studenata Emaus održali su prvi u nizu redovitih susreta ponedjeljkom nakon božićnih i novogodišnjih blagdana.

Susret je započeo euharistijskim klanjanjem u kapelici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koje je predvodio vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević, župni vikar župe Sv. Obitelji u Kupresu, a koje su glazbeno animirali članovi UKS Emaus

Mudraci su donijeli Novorođenome Djetetu darove – zlato, tamjan i smirnu, kao kralju, Bogu i čovjeku. No ne samo oni. Svatko od nas pozvan je darovati se Bogu i bližnjemu i poput hostije, biti uzet, blagoslovljen, razlomljen i dan za hranu svijeta.

Jer kako Henri J. M. Nouwen piše: „Te riječi sumiraju moj život kao kršćanina, jer sam kao kršćanin pozvan da postanem kruh za svijet: kruh je uzet, blagoslovljen, prelomljen i dan. No najvažnije je da one sumiraju moj život kao ljudskog bića, jer se u svakom trenutku mojega života negdje na neki način događa uzimanje, blagoslivljanje, prelamanje i davanje... One su ključ za razumijevanje ne samo života velikih proroka Izraela i života Isusa iz Nazareta, već i naših vlastitih života...“ Uistinu, gledajući u posvećenu malu hostiju, Bog nam postaje bliži nego što smo mi samima sebi i upravo radost te blizine postaje i temelj našega zajedništva.

U ozračju svetkovine Bogojavljenja koju smo liturgijski proslavili, druženje je nastavljeno u prostorijama Centra.

Redoviti susreti studenata UKS Emaus održavaju se svakog ponedjeljka u 20h u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. (Gatačka 18,) u Sarajevu. Svi koji žele podijeliti radost zajedništva s nama, neka nam se pridruže.

UKS Emaus

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE