Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana edukacija "Sport u izgradnji mira"

Edukacija o sportu 2019 2U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u okviru međureligijskog projekta za mlade „Koračajmo zajedno”, u razdoblju od 29. do 30. studenog 2019., održana je dvodnevna edukacija pod nazivom „Sport u izgradnji mira”. Voditelj edukacije bio je Mario Tucaković, magistar sporta i asistent na projektu „Koračajmo zajedno”, a sudjelovalo je 12 djelatnika škola i organizacija (Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Fojnica, Katolički školski centar „Sv. Pavao“ Zenica, Mješovita srednja škola „Travnik“, Odbori za međureligijsku suradnju Žepče, Orašje i Foča). Cilj edukacije je bio upoznati voditelje i odgajatelje mladih, teorijski i praktično, o važnosti sporta kao instrumenta za promicanje mira, suradnje i suživota među mladima.

Na samom početku edukacije, sudionike je u ime organizatora pozdravila Marija Puljić, koordinatorica na projektu „Koračajmo zajedno” te predstavila misiju i aktivnosti Centra za mlade „Ivan Pavao II.”, kao i dosadašnje rezultate međureligijskog i interetničkog projekta za mlade. U nastavku je Ahmed Tabaković, koordinator na projektu u ime Fakulteta islamskih nauka, ukratko upoznao sudionike s pojmom izgradnje mira, međureligijskog dijaloga te važnosti stvaranja prostora u kojemu svaka osoba može njegovati svoj vjerski i etnički identitet, istovremeno živeći i surađujući s pripadnicima drugih vjerskih i etničkih pozadina. O poveznici izgradnje mira i sporta te pozitivnim primjerima međusobne suradnje mladih kroz sport u Bosni i Hercegovini i u svijetu, govorila je Nadežda Mojsilović, koordinatorica na projektu „Koračajmo zajedno”u ime Pravoslavne crkve.

Edukacija o sportu 2019 3Prilikom ovog dijela, sudionici su također podijelili iskustva u dosadašnjem radu s mladima kroz sportske aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. U nastavku večeri, o odgojnoj vrijednosti sporta, njegovom obrazovnom potencijalu i promicanju ljudskih vrijednosti kroz sportske aktivnosti govorio je Mario Tucaković.
Tijekom subotnjeg dana, sudionici su imali priliku sudjelovati u dva praktična dijela edukacija, tijekom kojih su mogli vidjeti kreativne načine organizacije i kombinacije sportskih igara, čiji glavni cilj je razvoj timskog duha kod mladih. U posljednjem dijelu edukacije, sudionici su imali zadatak osmisliti  sportski susret mladih koji će biti realiziran u njihovim lokalnim zajednicama, uz podršku Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.”. Cilj ovih susreta je okupiti mlade različitih vjerskih i etničkih pozadina, kako bi se međusobno upoznali kroz sudjelovanje u zajedničkim sportskim aktivnostima. Na koncu dvodnevne edukacije, predstavljeni su osmišljeni projekti, koji će u budućem razdoblju zaživjeti među mladima te će, nadamo se, biti mali, ali važan doprinos cjelokupnom procesu izgradnje mira i suživota u Bosni i Hercegovini.

Edukacija o sportu 2019 1

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE