Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Koračajmo zajedno: Studijsko putovanje u Livno i Široki Brijeg

Studijsko putovanje Livno 4

U razdoblju od 23. do 24. studenog, skupina od oko 30 učenika KŠC-a Petar Barbarić iz Travnika, Mješovite srednje škole Travnik i KŠC-a Sveti Pavao iz Zenice te 10 studenata iz Sarajeva, boravila je na studijskom putovanju u okviru međureligijskog projekta za mlade “Koračajmo zajedno”. Cilj putovanja je bio da mladi upoznaju prirodne i kulturne vrijednosti svoje zemlje, te da kroz posjet vjerskim objektima otkriju bogatstvo različitosti naroda u Bosni i Hercegovini.

Livno spPrvog dana studijskog putovanja, sudionici su posjetili Livno, gdje su najprije imali priliku vidjeti zdanje franjevačke crkve Svetog Petra i Pavla u Livnu te posjetiti bogatu galeriju Gabrijela Jurkića i arheološku zbirku. Zatim je posjet nastavljen džamiji hadži Ahmeda Dukatara, gdje je mlade s povijesnom pozadinom upoznao Tarik ef. Gušić.

DSC 0675 11Nakon posjeta džamiji, sudionici su se uputili ka crkvi Uspenija Bogorodice, gdje im je paroh Predrag Crepulja pričao o značaju ove crkve za pravoslavni puk u Livnu. Drugog dana studijskog putovanja, put je nastavljen ka Širokom Brijegu, gdje je katolički dio skupine imao priliku sudjelovati na sv. misi u franjevačkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Brigu. Po završetku sv. mise, cijelu skupinu je kroz bogatu povijesnu riznicu i galeriju samostana  proveo fra Vendelin Karačić.

Studijsko putovanje Livno 1

M. Puljić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE