Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Tehnologijsko-komunikacijski svijet - Izazov za Crkvu i mlade

tweet 1 AUGUSTKomunikacija između Crkve i mladih na virtualnom aeropagu izrazito je kompleksna, ali i nužno potrebna za prenošenje evanđeoske poruke. Točno je da i digitalne generacije čitaju poruku onako kako je napisana, ali to ne znači da razumiju njezin potpuni smisao. Stoga je važno preventivno prilagoditi svoj govor, a ne čekati povratnu informaciju o razumijevanju ili nerazumijevanju poruke koja, na žalost, često izostane. U protivnom, moglo bi se dogoditi ne samo da poruke koje Crkva upućuje mladima budu pogrješno dekodirane, nego i toliko nerazumljive i nezanimljive da uopće ne dopru do njih.

Komunikacija između digitalnih urođenika i pridošlica smješta mlade i odrasle u granice virtualnog kontinenta koji kao i svaki prostor ima svoje zakonitosti koje treba poštivati. Evangelizacijsko djelovanje oduvijek je imalo za cilj odgojiti zrelu osobu koja je sposobna odgovorno živjeti kršćanske vrjednote, rasti u spoznaji osobe Isusa Krista, te radosno živjeti svoje misionarsko poslanje. Prenoseći ovaj evangelizacijski imperativ u virtualnu stvarnost, on obuhvaća trajni odgoj svih sudionika u tehnologijsko-komunikacijskom svijetu koji podrazumijeva izgrađivanje kritičke svijesti, učenje stardandne "abecede", te pronalaženje mogućnosti pretakanja virtualne u realnu komunikaciju kojoj je cilj ostvariti zajedništvo po uzoru na Krista i njegove učenike.

U tom traženju novih komunikacijskih modela, važno je da ne zaboravimo da se ne mijenja sadržaj, nego način prenošenja poruke. Sadržaj je sam Isus Krist. Usvojimo li Njegovu poruku u vlastitom životu, lakše ćemo je prenijeti drugima. Bilo autentičnim svjedočanstvom vlastitoga života, bilo facebook objavom, tweetom ili blog postom.

s.M.Izabela Đaković

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE