Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Susret MEKT tima u Slovačkoj

MEKT 1U selu Bojničky, 70 km od Bratislave, u Slovačkoj, održan je sastanak MEKT-a (Mittel Europäische Katholische Team). Sastanku su prisustvovali nacionalni voditelji i asistenti u pastoralu mladih iz sljedećih zemalja: Austrija, Slovenija, Češka Republika, Mađarska, Slovačka, te Bosna i Hercegovina koju je na ovom susretu, u ime Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, predstavljala Minja Todorović.

Dvodnevni program je počeo zajedničkim ručkom u Centru za mlade Bojničky. Potom je bio organiziran posjet ruševinama nekadašnjeg samostana svete Katarine u mjestu pod nazivom Katarinka. Nedaleko od sačuvanih ostataka samostana, ljeti se odražavaju kampovi za djecu i mlade što su članovi tima također obišli i gdje su saznali više o pastoralu mladih u Slovačkoj i aktivnostima koje se tamo provode.

MEKT 2

Po povratku u Centar za mlade Bojničky, sastanak je počeo uvodnom sesijom u kojoj je objašnjena ideja nastanka i funkcioniranja MEKT tima. Podsjećamo, MEKT team za pastoral mladih je nastao 2004., u Mariazellu, u Austriju kao inicijativa nastala iz dotadašnjeg okupljanja pod nazivom Srednjoeuropski katolički dani.
Danas MEKT postoji kao međunarodna platforma za umrežavanje, održavanje kontakata i partnerstava. Otkako je kreiran, ovaj team se sastaje dva puta godišnje kako bi, pored već navedenih zajedničkih ciljeva, razmijenio ideje i planove pastoralnih aktivnosti koje provode u svojim zemljama, te dobre prakse.

Drugi dan susreta, zemlje članice su podnijele izvješća o pastoralnim aktivnostima u proteklih 6 mjeseci.

MEKT 3

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE