Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Travnik: Upriličeno druženje učenika s vjerskim službenicima

Kava Travnik 2019Popularni koncept promocije dijaloga i suradnje pod nazivom "Kava sa..." stigao je i u naš školski Centar, ovaj put u sklopu projekta "Koračajmo zajedno".

Ovaj vid komunikacije, koji je postao popularan širom svijeta u posljednjih nekoliko godina, posebno na polju razvoja dijaloga između mladih i državnih lidera, ugostio je župnika župe sv. Ivana Krstitelja i dekana Travničkog dekanata preč. Marka Mikića, profesoricu vjeronauka Mješovite srednje škole "Travnik" Bakiru Karahodža i Ahmeda Tabakovića ispred Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu.

Ovaj susret okupio je učenike dviju travničkih gimnazija te im otvorio prostor za dijalog, razmjenu iskustava i međusobno upoznavanje. Direktorica Gimnazije Ivana Ćurčić, pozdravila je goste susreta i zahvalila im se na sudjelovanju na ovom događaju koji je pružio mladima iz obje škole mogućnost učenja o običajima i tradicijama koje su prisutne u Bosni i Hercegovini te razvoja diskusije i rješavanje nedoumica, posebno na polju dijaloga između pripadnika različitih vjerskih zajednica.

Ova inicijativa jedna je od nekoliko aktivnosti u sklopu projekta koji je nedavno počeo s implementacijom uz sudjelovanje dvije škole iz Travnika. Naši učenici će dobiti priliku za nastavak rada na ovome projektu već krajem ovog mjeseca kada će biti organizirana prva studijska posjeta u sklopu projekta.

Alen Gudalo

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE