Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Najava: edukacija "Sport u izgradnji mira"

Sport u izgradnji miraPapa Franjo, u predgovoru dokumenta Dati najbolje od sebe, koji je izdao Dikasterij za laike, obitelj i život, ističe sport kao povlašteni prostor oko kojeg se ljudi susreću bez ikakve razlike u rasi, spolu, religiji ili ideologiji te gdje mladi mogu doživjeti radost zajedničkog natjecanja radi postizanja zajedničkog cilja. Papa također naglašava snažnu poruku sporta, a to je da se do cilja ne može doći fokusiranjem isključivo na samog sebe, nego da je „velika momčad uvijek sastavljena od velikih pojedinaca, koji ne igraju sami već zajedno”.

Upravo s tom idejom, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u okviru međureligijskog projekta za mlade Koračajmo zajedno, organizira dvodnevnu edukaciju (od 29. do 30. studenog 2019.), pod nazivom „Sport u izgradnji mira”. Cilj je educirati voditelje mladih, teorijski i praktično, o važnosti sporta kao sredstva zdravog odgoja i prilike za međusobno upoznavanje mladih te instrumenta za promicanje mira, suradnje i suživota među mladima. Tijekom edukacije poseban naglasak će biti na društvenoj ulozi sporta -promicanju ljudskih vrijednosti kroz sport, obrazovnom potencijalu sporta, timskom radu nasuprot individualizmu te praktičnom dijelu prilikom kojeg će sudionici učiti o načinima i metodama organizacije edukativnih sportskih igara.
Voditelj edukacije je Mario Tucaković, magistar sporta i asistent na projektu „Koračajmo zajedno”.
Više informacija svakim radnim radom, od 8 do 16 h, na broj telefona 033 766 226 ili 061 900 730 te putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

M.P.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE