Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Busovača: Staro dvorište, novi izgled

73246477 433140527395775 8370179420614295552 n KopirajSrednja škola Busovača ove godine u rujnu mjesecu aplicirala je na natječaj za realizaciju volonterske akcije u sklopu projekta Škola volonterizma kojeg Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. realizira u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije.

Prije samog apliciranja, učenici s prof. Irenom Čavara razradili su plan kako bi uredili školsko dvorište, što su kasnije i realizirali nakon odobrenih sredstava. Već polovinom rujna, započela je realizacija volonterske akcije koja je podrazumijevala bojati školsku ogradu, zamijeniti i bojati već postojeće kante za smeće, pokositi travu, zasaditi cvijeće, bojati betonski dio prostora koji ograđuje mjesto predviđeno za sadnju svijeta. Ipak, ono čemu su se učenici najviše radovali je postavljanje novih klupa u školsko dvorište, jer su postojeće već bile dotrajale.

Busovaca 2 KopirajZahvaljujući Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. i sredstvima koja su omogućili za realizaciju akcije, uspjeli su školskom dvorištu vratiti sjaj i stvoriti jednu sasvim novu sliku, ugodniji prostor, kako za učenike, tako i za profesore. Naša se želja ostvarila. Kupili smo i dali izraditi nekoliko novih klupa, zatim smo ih bojali, zasadili cvijeće, bojali školsku ogradu, te prostor u kojemu je cvijeće. Nadalje, kreativni učenici oslikali su kante za smeće, i tako još više probudili svijest o očuvanju okoliša. Uređenje je trajalo nekoliko dana, i sa sigurnošću kažu da su to bili dani ispunjeni smijehom, srećom, radosti, ponosom, a prije svega zahvalnošću.

bus 3 Kopiraj„Nakon akcije uređenja, kada pogledamo plodove našega rada i truda, možemo reći da je osjećaj sreće neopisiv i zasigurno nemjerljiv. Još jednom upućujemo veliku zahvalu Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II., prije svega što ste prepoznali našu volju i želju za radom, te lijepim i pozitivnim stvarima, a iznad svega što ste na naša lica vratili iskren osmijeh i sreću.“- na kraju su istaknuli volonteri zajedno s prof. Irenom Čavara.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE