IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Orašje: Zahvala Gospodinu za Misijsku godinu i Izvanredni misijski mjesec listopad

DSC00020 KopirajU crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju u nedjelju, 27. listopada održano je misno slavlje i zahvala Gospodinu za Misijsku godinu i ovogodišnji mjesec listopad kojeg je papa Franjo proglasio Izvanrednim mjesecom misija, povodom stote obljetnice apostolskog pisma Maximum Illud kojim je 1919. godine, njegov papa Benedikt XV, podsjeća Crkvu na svetu i glavnu zadaću koju joj je povjerio Isus: „Pođite po svem svijetu i propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.“ (Mk, 16, 15).

Kao uvod u misno slavlje tri kandidata za krizmu, u znak zahvalnosti za Božju dobrotu i ljepotu, za dar molitve i vjere, za dar mira i tišine, za dar ufanja i ljubavi na završetku Izvanrednog misijskog mjeseca listopada, prinijela su Globus prikaz naše zemlje, stavljajući ga pred oltar. Prije završnog misnog blagoslova djeca su izmolili zajedno ispred oltara molitvu pape Franje za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019.

PA270479 KopirajTakođer, u subotu, 26. listopada održano je misno slavlje i pobožnost molitve krunice za Domovinu. Pobožnost molitve krunice predmolili su ministranti, kandidati za prvu pričest i krizmu. Prije krunice izmolili su ispovijest vjere Hrvata katolika a nakon krunice izmolili i prigodne molitve Gospi za Domovinu te uputili zazive hrvatskim svecima i blaženicima.
Također, u mjesecu listopadu nakon nedjeljnih svetih misa i svakim radnim danom nakon večernjih svetih misa redovito su molili molitvu pape Franje za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019.

U misijskom tjednu, za vrijeme večernjih misa u crkvi se uglavnom molila misijska krunica, uz euharistijsko klanjanje i molitvu za misionare i misije. U petak, 18. listopada 40-ak, učenika od prvog do devetog razreda osnovne škole, sa župnikom fra Bonom Kovačevićem prvi puta pridružili su se djeci iz 80 zemalja u molitvenoj akciji Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir, a na Misijsku nedjelju, djeca svih uzrasta župe i vjernici molili su za naše misionare i misionarke koji žive i djeluju na različitim kontinentima žrtvujući se za svoje bližnje, da se u njima nikada ne bi ugasio plamen vjere, nade i ljubavi.

 Fra Bono Kovačević

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Kolovoz 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE