Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Zanimljiv i drugačiji rujan u Vogošći

Webp.net resizeimage 1U rujnu ove godine, nakon ljetne pauze i pripreme za službeni početak nove liturgijske i akademske godine, bogoslovi Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater, zajedno sa župnikom don Albertom i vicerektorom don Joštom, srdačno su prionuli malom projektu "osvježavanja" sjemenišne kuće.

Zahvaljujući potpori Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. kroz projekt Škola volonterizma uslijedilo je bijeljenje unutarnjih prostorija, što i nije bio tek maleni ili jednostavan pothvat. Sve su poslove dogovorili i odradili sami, uključujući i one svakidašnje poput kuhanja, peglanja, itd. Uz molitvu, fizički rad je također korisno duhovno oruđe kojim se tijelo priprema na stegu i red sjemenišnog života te je stoga ovaj rujan bio izvrsna uvertira za početak nove godine.

Uz pjesmu i molitvu, rad je kroz petnaestak dana polako priveden kraju, a sjemenišna kuća je iznutra povratila ljepotu i gostoljubivost, osobito u estetskoj svježini i finoći. Ljepota je osobito važna: iako bi se na prvi pogled moglo pomisliti da se na velikom arhitektonskom planu ništa i nije promijenilo, mali detalji, poput primjerice kvalitetnog bijeljenja zidova i stropova ili prilagođavanja jačine svjetla u prostorijama mogu komunicirati mnoge aspekte ljubavi prema drugome - estetika tako stoji u funkciji izričaja gostoprimstva i bratske ljubavi. Sve kako bi se drugi lijepo osjećali dok borave u prostorijama Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater.

Don Jošt

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE