Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Utrka za mir- važnost međusobnog dijaloga, mira i pomirenja

2Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, u subotu 5. listopada uspješno je održana prva utrka za mir u sklopu projekta Koračajmo zajedno kojeg već nekoliko godina realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.
Utrka pod nazivom Frka za mir imala je za cilj poslati poruku mira povodom Svjetskog dana mira koji se obilježava u rujnu mjesecu, te još jednom pokazati kako su mladi oni koji mogu i žele biti graditelja suživota u Bosni i Hercegovini, te s ponosom u svemu što rade promovirati mir.

3Na samome početku programa, okupljene trkače pozdravila je Marija Puljić, koordinatorica projekta koja je nazočnima predstavila cilj utrke i upoznala ih s detaljima iste. Nakon pozdravnih riječi uslijedilo je svečano otvorenje utrke. Čast da utrku proglasi otvorenom pripala je vlč. Šimi Maršiću, ravnatelju Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji se zahvalio svima na dolasku, naglasivši kako svi trebamo biti graditelji mira, te kako je i ova utrka samo jedan od doprinosa ka zajedničkom cilju. Po završetku uvodnih riječi uslijedila je utrka na kojoj je sudjelovalo više od 60 trkača iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Travnika, Kiseljaka, Viteza, Vogošće  i drugih bh. gradova te nekoliko mladih iz Italije i Njemačke. 

1 1Utrkom od tri kilometra poslana je poruka važnosti međusobnog dijaloga, mira i pomirenja s naglaskom kako Bosna i Hercegovina može i treba biti država za sve, bez obzira na različitosti zbog kojih najčešće i dolazi do podjela u bh. društvu.

NCM „Ivan Pavao II.“ zahvaljuje tvrtkama Sarajevski kiseljak, NEVRA i Jucy za podršku u organizaciji utrke.

Nadežda Mojsilović 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE