Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Završen projekt Youth United!

Caritas. razmjenaCaritas BiH u suradnji s Caritasom Srbije i Caritasom Slovenije kroz Erasmus + program uspješno je implementirao projekt Youth United! koji je imao za cilj raditi na osnaživanju kapaciteta organizacija koje rade s mladima.

Projekt je zatvorila gđa. Jelena Marković, koordinatorica projekta koja je u svom obraćanju predstavila projektne rezultate, kao i ulogu Caritasa BiH u projektu. Tijekom programa mladi su zajednički predstavili sve organizacije koje su sudjelovale na projektu ali i s nazočnim gostima podijelili svoja iskustva u radu s vršnjacima i brojnim problemima s kojima se susreću.

„Erasmus + program pruža priliku svim organizacijama i mladim ljudima da se razvijaju, uče, postanu kompetentniji na tržištu rada, putuju i još mnogo toga. Mi u Caritasu želimo pružiti bolju budućnost mladim ljudima, osnažiti ih i potaknuti na transnacionalnu i multietničku suradnju i međureligijski dijalog“ u svome obraćanju istaknula je koordinatorica projekta Jelena Marković.

Za vrijeme trajanja projekta mladi su pokazali različite talente, te uveličali sam događaj zajedničkim glazbenim nastupom. U okviru zatvaranja projekta premijerno je prikazan dokumentarni film „Ujedinjeni mladi“ koji je snimljen za vrijeme provedbe aktivnosti na samom projektu.

Na zatvaranju projekta nazočili su mladi predstavnici organizacija koje rade s mladima u BiH, Sloveniji i Srbiji koje su bile partneri u provedbi projekta Youth United!. Iz BiH u projekt su uključeni SPES – Centar za djecu, mlade i obitelji; Otaharin - Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma; Youth for Peace; Senat mladih OMOTE; GSS Novi Grad Sarajevo i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“.

Organizacije iz Slovenije koje su bile uključene u projekt su: SKAM – Skupnost Katoliške mladine; Počitnice Biserov; Oratorij Slovenija, Skavti Slovenija; Young Caritas; MKPGD Šentvid pri Stični; MKPGD Veliki Gaber; Društvo za boljši svet. Iz Srbije su bili uključeni Društvo hrvatske mladeži Zemun; Unija studenata socijalnog rada u Beogradu; KUM Kucursko udruženje mladih; Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta u Beogradu; RSU – Romsko studentsko udruženje Niš. Projekt Youth United! u okviru programa Erasmus+ zajednički su provodili Nacionalni Caritasi u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji te su uključili 23 organizacije koje aktivno rade s mladim osobama.

Sudionici projekta, mladi iz Slovenije, BiH i Srbije, odabrani prema aktivnoj uključenosti u organizacijama mladih, uključujući i mlade s manje mogućnosti, imali su priliku sudjelovati u međunarodnom iskustvu mobilnosti - živjeti i raditi zajedno. Tijekom neformalnog obrazovanja i učenja od vršnjaka o kulturi, religiji, razvijanju kompetencija koje će biti od velike koristi za njihove organizacije.

Ovom prilikom Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. čestita Caritasu BiH na uspješnoj realizaciji projekta, te Renati Glavinki na predstavljanju Centra za mlade Ivan Pavao II. na projektu.  

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE