IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Friedensgrund BiH: Sudionici kampa danas posjetili katoličke i pravoslavne obitelji

slika sa programaU četvrtak 18. srpnja osvanuo je još jedan dan u kampu obasjan sunčevim zracima, a sudionici kampa Friedensgrund BiH su u zajedničkoj molitvi u duhu Taizea-a zahvalili na Bogu na još jednom prelijepom danu. Nakon doručka podijeljeni u četiri grupe, mladi su posjetili dvije katoličke obitelji zajedno s vlč. Šimom Maršićem i dvije pravoslavne obitelji s pravoslavnim svećenikom Mladenom Drobnjakom, u okolini Teslića.

posjeta porodicama 2U svim obiteljima mladi su imali priliku upoznati i družiti se sa svojim domaćinima, te razgovarati o načinu života koji vode, o življenju svoje vjere u svakodnevnici. S osmijesima na licima sudionici su se vratili u kamp gdje su nakon ručka imali zadatak da osmisle zabavni sadržaj za stanovnike Komušine koji će posjetiti kamp u večernjim satima i biti dio zanimljivog programa.
tim FG 2019Večerom koja je pripremljena za sve goste, počela je poslednja večer za sudionike kampa. Veliki broj gostiju okupio se kako bi vidjeli šta su to sve mladi proživjeli u posljednjih šest dana. Na samom početku sve prisutne pozdravila je koordinatorica kampa Nadežda Mojsilović, predstavljujući program i ciljeve kampa Friedensgrund BiH. Zatim su vlč. Šimo Maršić i pravoslavni svećenik Mladen Drobnjak također pozdravili sve nazočne, zahvalili se župljanima na dolasku te naglasili važnost ovakvih susreta. Zatim su uz prezentaciju sa slikama i uz skečeve koje su sudionici kampa osmislili tijekom dana, ostavili su dojam na sve nazočne, o ljepoti zajedništva koja je doživljena tijekom posljednjih šest dana. Program je završen molitvom u duhu Taize-a, a sudionici su zajedno s gostima nastavili druženju uz pjesmu i ples.
Zahvaljujemo obiteljima u Komušinu koji su nam bili domaćini u prethodnim danima, kao i mladima iz Sivše i Jelaha koji su svojom nazočnošću uveličali večernji program.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE