Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Koračajmo zajedno: Četvrti dan Friedensgrund kampa obilježen izletom u Tešanj

tvrdjava 3U utorak 16. srpnja završen je četvrti dan ljetnog ekumenskog kampa mira Friedensgrund BiH, koji se realizira u sklopu projekta Koračajmo zajedno.

Dan je započeo molitvom u duhu Taize-a gdje su mladi u zajedništvu slavili Boga, a nakon doručka uputili su se ka Tešnju.
Prvo mjesto koje su posjetili bila je Ferhat Pašina džamija, gdje ih je dočekao Enver efendija Kurtić te ih upoznao s poviješću nastanka ovog vjerskog objekta, te s aktivnostima mladih koji djeluju pri Islamskoj zajednici. Također, Imam je naglasio dobru saradnju i dijalog Islamske zajednice Tešanj s drugim vjerskim zajednicama, katoličkom i srpskom pravoslavnom crkvom.
dzamijatesanjŠetnja kroz Tešanj nastavljena je do jednog od nacionalnih spomenika u Bosni i Hercegovini, srednjovjekovne tvrđave. Posjet tvrđavi je bio posebno zanimljiv za sve sudionike, a svakako je dojam ostavila i stalna povijesna postavka Muzeja Tešanj koju su mladi vidjeli u unutrašnjosti tvrđave.
logorska vatraU poslijepodnevnim satima sudionici kampa su imali priliku za odmor i uživanje na bazenu u Etno sela Usora. Večernje druženje proteklo je uz igru, smjeh i pjesmu oko logorske vatre, a dan je kao i svaki prethodni završio s molitvom.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE