Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Offline kamp- mjesto susreta s čovjekom u nesvakidašnjim uvjetima

evaulacija sudionika KopirajLjetne kamperske dane mladi su iskoristili i na rekreativan način te su spas od ljetnih vrućina potražili u obližnjem bazenu. Njih 40, zajedno s voditeljima i vršnjačkim edukatorima su se nakon doručka uputili na kupanje gdje su proveli zanimljiv četvrti dan kampa, družeći se uz kupanje, pizzu, razne društvene igre te ples.

U toku programa imali su jednu zanimljivu aktivnost, tj. animatorski ples u vodi kojim su oduševili sve prisutne. Po povratku u svoje kampersko dvorište sudionici su večerali ukusan roštilj koji je pripremio logistički tim kampa. Zadnju večer su završili na malo drugačiji način nego što je to bilo prethodnih dana, pa su uz logorsku vatru, okupljeni u krug pržili banane, igrali razne igre kroz koje smo uvidjeli kolika je moć njihovog zapažanja i koliko su se uspjeli upoznati i približiti s drugima, nepoznatima, a da to nije preko društvenih mreža i mobitela. Uz vatru su se i pripremili za spavanje večernjom meditativnom molitvom u kojoj je svatko imao priliku izreći svoju vlastitu zahvalu za dane provedene na kampu.

Nakon 5 dana bez signala, upoznavanja novih, drugih i drugačijih, završena je ljetna kamperska Offline avantura. Sudionici iz raznih škola s područja Bosne i Hercegovine imali su priliku okušati se u jednom posebnom izazovu, koji je malo neobičan za današnji suvremeni način života. Spavanje u šatorima, u vrećama za spavanje, korištenje jedine društvene mreže – osoba do mene, obavljanje raznih poslova od čišćenja, pranja, pospremanja mladima je otvorila neke nove vidike kroz koje su se mogli preispitati koliko se snalaze i koliko su kreativni u ne tako uobičajenim uvjetima.

zajednicka slika sudionika KopirajIako mladi, pokazali su spremnost za timski rad i spremnost u neočekivanim situacijama što pokazuje njihovu snalžljivost i otvorenost ka istraživanju novoga. Zadnji dan kampa, vršnjački edukatori Ana Eldić, Matea Tunjić, Sara Epet, Ivan Pedljo, Andrea Filipović i Amanda Đogaš, te voditelji projekta Filipa Lončar i Josip Milanović, proveli su zajedničku evaluaciju sa svim sudionicima kako bi čuli ono što je bilo dobro ali i ono što može biti bolje kako bi se radilo na poboljšanju, mijenjanju i kvaliteti sadržaja, pri čemu najviše mogu pomoći kritike upravo onih koji su sudjelovali u programu. Kada su, dobili svoje mobilne telefone natrag, nisu iskazivali pretjeranu uzbuđenost jer su shvatili da je ipak osoba do nas najbolja drušvena mreža, a sve ostalo može pridonijeti izgradnji prijateljstva s drugima. Nakon ručka i zajedničke fotografije u posebnim majicama, mladi kamperi su se uputili svojim kućama u nadi da se vidimo i sljedeće godine.

Filipa Lončar

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2020
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE