Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Knjiga "Tvitanje s Bogom" dostupna na Danu mladih u Komušini 24. i 25. svibnja

tvitanje s bogom 1Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. aktivno se priprema za Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini – Kondžilo. Kao i svake godine, tako će i ove, susret biti upriličen kroz dva dana, točnije 24. i. 25. svibnja, s tim da će prvi dan, točnije u petak večer s mladima biti poznati svećenik iz Nizozemske Michel Remery, autor knjige Tvitanje s Bogom.

Mladima će kroz radionice predstaviti samu knjigu, s naglascima na određene teme koje obuhvaćaju sadržaj knjige – usudi se pitati, usudi se slušati, usudi se razmišljati, usudi se vjerovati! Knjiga Tvitanje s Bogom može pomoći svakomu tko želi rasti i razvijati svoj odnos s Isusom, pružajući osnovno znanje o vjeri u Boga temeljene na učenjima Biblije i Katoličke crkve. Također može služiti kao predložak za grupnu raspravu ili pomoći u objašnjavanju svoje vjere drugima. Bavi se samom biti vjere, Boga, stvaranja Biblije i načina na koje se Bog povezuje s ljudima. Kada je papa Franjo blagoslovio ovaj projekt i samu knjigu, rekao je mladima: „Danas Isus poziva svakoga od vas da ga slijedite u njegovoj Crkvi i budete misionari. Gospodin te poziva danas! Slušaj što ti govori u tvom srcu“ (Homilija, 27. srpnja 2013.)
Koliko je za mlade katolike važno jedno ovakvo djelo pokazuje i činjenica da je dosad knjiga prevedena na 16 svjetskih jezika, među kojima je i hrvatski.
Zanimljivo je kako se svećenik Remery sa svojim grupama mladih sastajao u razdoblju od nekoliko godina svaki drugi tjedan u crkvi u Leidenu u Nizozemskoj, te kako su pitanja, odnosno tvitovi u knjizi stvarna pitanja mladih ljudi, koji su htjeli produbiti svoju vjeru ili steći osnovno znanje.
Po prvi put na našim prostorima, i u Bosni i Hercegovini, mladi će imati priliku susresti se sa spomenutim autorom, ali isto tako i kupiti knjigu Tvitanje s Bogom, na štandu unutar župnog dvorišta na sam Dan mladih u Komušini. Cijena knjige je 100 kuna (kn), odnosno 25 konvertibilnih maraka (KM).

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2020
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE