IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Nastavak uspješnih edukacija u Kornici

Iuvenes sesta edukacijaU petak 11. svibnja u prostorijama Regionalnog ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je još jedna, šesta po redu edukacija za buduće mlade poljoprivrednike na temu morfologije i fiziologije voćki.

Na samome početku edukacije, nazočne polaznike prof. Gorana Blažanović upoznala je polaznike s građom voćke, njenim rastom i razvojem, te se potrudila obogatiti predavanje zanimljivim sadržajem i primjerima putem video isječaka koji su slikovito prikazivali teorijski dio predavanja. Nakon obrađene teme morfologije, obrađena je i tema fiziologije voćki, gdje su polaznicima detaljno objašnjeni pojmovi fotosinteze, respiracije i oprašivanja.

Nakon ručka, sudionici su sudjelovali u praktičnom dijelu nastave u voćnjaku Zorg-In, gdje su svi nazočni pristupili uklanjanju konkurentnih izboja koji rastu iz podloge. Ovaj izrast je konkurencija za hranjiva iz zemljišta samoj voćki, a ne posjeduje sortne osobine već samo osobine podloge.

Amanda Đogaš

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE