Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Učenici u Vitezu i Istočnom Sarajevu učili o vjerskim običajima naroda u BiH

radionice Koracajmo zajedno travanj 116. i 17. travnja u okviru projekta Koračajmo zajedno održane su radionice s ciljem upoznavanja vjerskih običaja naroda u Bosni i Hercegovini. Tako su u osnovnoj školi Vitez vršnjačke edukatorice Katarina Trapara i Amina Čolaković predstavile pravoslavne i islamske vjerske običaje, prilikom čega je do izražaja došla aktivnost učenika 9. razreda ove škole te njihova zainteresiranost za navedenu tematiku.

Istovremeno, učenici srednje škole 28. Juni u Istočnom Sarajevu imali su priliku također učiti o islamskim vjerskim običajima, pod vodstvom vršnjačkog edukatora Harisa Sarajlije. Već sutradan, vršnjačke edukatorice Amina Čolaković i Monika Galić, održale su radionicu i u Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža, prilikom koje su učenici prvih razreda učili o katoličkim i islamskim vjerskim običajima.
Poučavajući o običajima i tradiciji susjednih naroda te promoviranju zdravog suživota u kojemu se dosljedno žive vlastiti i poštuju svjetonazori drugog i drugačijeg, među mladima se stvara ozračje koje ih potiče da grade mostove jedni među drugima, doprinoseći time miru u cijeloj zemlji, što je misija mladih angažiranih na projektu Koračajmo zajedno.

radionice Koračajmo zajedno travanj

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2021
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE