IZDVOJENO
Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

PAPA POZVAO MLADE DA U NJIMA ZAŽIVI POBUDNICA “CHRISTUS VIVIT”

Christus Vivit papaDanas se na biskupijskoj razini obilježava Svjetski dan mladih. Papa Franjo se prije molitve Anđeoskoga pozdravljenja obratio mladima i potaknuo ih da čitaju nedavno objavljenu pobudnicu “Christus vivit” i da mole krunicu za mir.
Nakon misnoga slavlja na Trgu sv. Petra, papa Franjo se u podnevnom nagovoru obratio svim mladima, podsjetivši na činjenicu da se danas na biskupijskoj razini obilježava Svjetski dan mladih.

Sveti ih je Otac pozvao da usvoje i u svakodnevici žive smjernice apostolske pobudnice Christus vivit koja je plod Biskupske sinode o mladima, održane u listopadu prošle godine. U tom tekstu svatko od vas može pronaći plodonosne poticaje za vlastiti život i vlastiti put rasta u vjeri i služenju braći – rekao je Papa.
Okupljenima na Trgu sv. Petra podijeljene su krunice od maslinovog drveta, izrađene u Svetoj zemlji posebno za Svjetski susret mladih u Panami i za današnji dan. Komentirajući svoju želju da prisutnima udijeli taj dar, papa Franjo pozvao je mlade i sve ostale da mole krunicu za mir, posebno za mir u Svetoj zemlji i na Bliskom Istoku. A sada se okrećemo Djevici Mariji kako bi nam pomogla dobro živjeti Veliki tjedan – rekao je na kraju Sveti Otac, uvevši tako u molitvu Anđeoskoga pozdravljenja.

Preuzeto s: Ured HBK za mlade

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2020
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE