Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Radionica u okviru projekta „Koračajmo zajedno“ održana u Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža

Istocno Sarajevo radionicaU srijedu 13. ožujka u okviru projekta Koračajmo zajedno koju realizira Nadbiskupijski centar za pastor mladih Ivan Pavao II održana je radionica Ti si ti, ja sam ja, na temu nadilaženja stereotipa i predrasuda u Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža.

U uvodnom dijelu radionice, edukatori Marina Papić i Strahinja Savić predstavili su projekt, njegove ciljeve, važnost, aktivnosti tijekom prethodnih nekoliko godina, te način na koji se učesnici i sami mogu uključiti u aktivnosti projekta. Potom kroz daljnji tok radionice, učenici su kroz vlastito učešće došli do saznanja o tome što su stereotipi i predrasude, te na koji način povezanost stereotipa i predrasuda može dovesti do pojednostavljenih i veoma često nepravičnih stajališta o određenim ljudima ili skupinama. U završnom dijelu edukatori su, nakon kratkog osvrta na vježbu, ukazali na važnost borbe protiv negativnih predrasuda, s ciljem sprečavanja diskriminacije drugih osoba po bilo kojoj osnovi. Zahvaljujemo Upravi Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža, koja nam je ustupila prostor i vrijeme za još jednu uspješno realiziranu radionicu.

Marina Papić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE