Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Treba znati kada stati- uspješna radionica u Zenici

RADIONICA PUZ U ZENICI 1 CopyU subotu 9. veljače 2019. godine vršnjački edukatori Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Davor Puljić i Damir Šarac, u sklopu projekta Mali putokazi u život, održali su edukativnu radionicu za djecu bez roditeljskog staranja u JU „Dom-porodica“ u Zenici.

Tema radionice je bila Ovisnost – treba znati kada stati. Da je razgovor o temi različitih ovisnosti važan potvrdila su nam i djeca s kojima smo razgovarali. Sudionici i vršnjački edukatori su zajedno došli do zaključka da su sve spomenute ovisnosti (cigarete, droga, alkohol, kocka i računala) jako štetne za život ljudi u današnjem vremenu.
Kroz razmjenu mišljenja su doneseni zaključci da sve navedene ovisnosti mogu jednako štetiti kod mlađih i starijih ljudi. Kroz razgovor su se sudionici i edukatori složili da uzroci ovisnosti mogu biti različiti, ali su također došli i do zaključka da i posljedice mogu biti različite (dovode do pojava različitih bolesti kod čovjeka pa i do smrti, do pojave siromaštva, svaka ovisnost može uništiti i okolinu čovjeka koji je ovisan – prije svega njegovu obitelj, itd.).

RADIONICA PUZ U ZENICI 2 CopyKroz ovu radionicu su vršnjački edukatori nastojali da daju svoj doprinos edukaciji i obrazovanju mladih u Bosni i Hercegovini.
Ovim putem se Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje JU „Dom-porodica“ Zenica na otvorenosti i suradnji.

Damir Šarac

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Listopad 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE