Planiranje razmjene mladih - Inside!

fb.pngyt.pngin

Budi vatra i plamen mira! - Be on fire for peace!

candle peace"Došao sam zapaliti vatru na zemlji!" (Lk 12,49)

Dragi prijatelji riječi,

Još uvijek u mojim ušima odjekuje ono što nam je Papa Franju poručio u lipnju 2015.te u Sarajevu: „Mir je Božji san, Božji plan za čovječanstvo, za povijest i sva stvorenja. (...) Isus je rekao: „Blagoslovljeni su oni koji donose mir“, odnosno oni koji ga grade. Graditi mir je zanatska djelatnost koja zahtijeva strast, strpljenje, iskustvo i izdržljivost.“

Ova strast prema miru i JEDNOJ čovječanskoj obitelji odlikuje Papu Franju. On traži posvećene supočinitelje. Na Svjetskom danu mladih u Krakowu je rekao: „Moji prijatelji, Isus je Bog rizika. Isus nije Bog komfora, sigurnosti i udobnosti. Da bi pratili Isusa, morate imati određenu dozu hrabrosti, morate odlučiti zamijeniti kauč za par cipela koje će vam pomoći otići tamo gdje nikada niste sanjali da ćete ići. (...) Ići tim putem i slijepo slijediti našega Boga koji nas uči da Njega prepoznamo i susretnemo u gladnima, žednima, golima, bolesnima; u prijatelju s kojim se ne slažemo dobro, u zatvoreniku, izbjeglici i migranatu, u usamljenom susjedu. Božja ljubav nas potiče da na svim područjima na kojima se nađemo nosimo Radosnu vijest i naš život bude dar Bogu i drugima. A to znači biti hrabar, i znači, biti slobodan!“

Dragi prijatelji riječi, molimo se svakodnevno za ovu strast prema Božjem miru. Molimo Isusa – na kauču! – za srce koje gori za mir! A potom skočimo s kauča, uskočimo u cipele koje će nas odvesti do bližnjeg u čijem liku nas Isus poziva na ljubav. Prinesimo Mu naš smijeh i našu konkretnu ljubav u ovo vrijeme pred Božić i Novu Godinu. Ti, prijatelju riječi i ti, prijateljice riječi: Budi vatra i plamen mira! – Be on fire for peace!

Za OnWordTeam    
Meinolf Wacker

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2018
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2017.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE