Planiranje razmjene mladih - Inside!

fb.pngyt.pngin

Budite primjer mira! - Set exampels of peace!

 FRIENDSHIP "Idite i činite tako!" (Lk 10,37)

Dragi prijatelji riječi,

Poznajem jednog čovjeka koji je već u poodmakloj dobi i koji živi s potpuno čvrstim uvjerenjima. Znam da je prije nekoliko dana pozvao grupu sirijskih izbjeglica na ručak. Djeca izbjegličkih obitelji su mu donijela sliku koju su sami naslikali i pričali su mu o svojoj domovini. S roditeljima je razgovarao o njihovom životu u izbjeglištvu. Nekoliko mjeseci ranije je sasvim spontano posjetio veliki izbjeglički kamp u svom gradu.

Ovaj čovjek – jedan pravi svjedok Evanđelja – posjetio je početkom ovog mjeseca jednog starijeg člana svoje obitelji. Ovaj čovjek leži u jednoj bolnici. Posjetitelj je proveo dosta vremena s njim, ohrabrio ga i ulio mu nadu za posljednji susret s Isusom. Pružio je bolesniku svu svoju ljubav i nježnost.

Ljubav ovog čovjeka obasjava uvijek iznova bližnje, prije svega, one male, siromašne i napaćene. Tako je u kolovozu ove godine sasvim neočekivano otišao u stan koji dijele mlade bivše prostituke. One su došle iz Rumunjske, Nigerije, Albanije, Tunisa, Italije i Ukrajine. On je ove mlade žene s teškim životnim pričama susreo s puno milosrđa.

Siguran sam da pogađate o kome se radi – o Papi Franji. ON nam na impresivan način pokazuje primjerom kako živjeti s našim bližnjim i pokazati im našu bliskost. I kao što nam Isus govori na kraju prispodobe o dobrom Samaritancu: „Idite i činite tako!“ tako nam i Papa Franjo daje životni impuls „Idite i činite tako!“

Kako bi bilo kad bi se svatko od nas svakog tjedna susretao iznova s ljudima koje nam Bog pošalje i koji trebaju našu blizinu. Zapišite sebi, tko vam u ovom trenutku nedostaje! Idite posjetiti te ljude! – Ponesimo u goste naklonost, milosrđe i nježnost Božju ovim ljudima. Tako dajemo miru jednu novu budućnost: Budite primjer mira! - Set exampels of peace!

Za OnWordTeam    
Meinolf Wacker

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2018
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2017.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE